کبد از غدد بزرگ بدن است. این عضو در پایین قفسه سینه مایل به سمت سمت راست قرار دارد. در قسمت پایین کبد یک کیسه گلابی شکل به نام کیسه صفرا واقع شده که صفرا در آن ذخیره میشود. باید بدانید که صفرا یک مایع بسیار ضروری برای بدن است، اما خود صفرا و نه کیسه صفرا! در واقع نبود کیسه صفرا در بدن خلل خاصی ایجاد نمیکند و عوارض برداشتن کیسه صفرا تقریبا نزدیک به صفر است؛ اما گاهی بصورت نادر این امکان وجود دارد که بعد از عمل عوارضی نظیر نشت صفرا، زردی یا یرقان، عفونت و یا … به سراغ شما بیاید.
قبل از آنکه به عوارض برداشتن کیسه صفرا در بانوان بپردازیم، بهتر است بدانید که احتمال بروز سنگ کیسه صفرا در خانم ها بیشتر از آقایان است. بر اساس مطالعات علمی انجام شده روی گروهی از بیماران در رده سنی ۱۴ تا ۹۰ سال، احتمال بروز سنگ کیسه صفرا در خانم ها ۸۲.۶ درصد و در آقایان ۱۷.۴ درصد است. مواردی چون اضافه وزن و قرار گرفتن در معرض هورمون های زنانه می توانند باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا و همچنین سرطان سینه، رحم و تخمدان شوند. موضوع مهم این است که سنگ های صفراوی علامت دار با انجام جراحی قابل درمان هستند.
کیسه صفرا چه عضوی است؟
قبل از اینکه دربار عوارض برداشتن کیسه صفرا بگوییم، خوب است بدانید که کیسه صفرا یک عضو کوچک در سیستم گوارش است که وجود آن برای حیات یک انسان ضروری نیست. به همین دلیل اگر این عضو از بدن خارج شود، گاهی نه تنها مشکلی ایجاد نمیشود، بلکه گاهی خارج سازی این عضو بیمار شده به سلامت سایر اعضای بدن نیز کمک میکند. (مانندآپاندیس نیست که کاملا زائد باشد، بلکه فقط همیشه وجودش ضروری نیست.)
مایع صفرا نقش پررنگی در هضم غذاهای چرب دارد، اما با این حال برداشتن کیسه صفرا موجب متوقف شدن فرایند هضم چربیها توسط کبد نمیشود. پس اگر کیسه صفرا از بدن حذف گردد، مایع صفرا به جای ذخیره شدن در کیسه آن، به صورت مستقیم به دستگاه گوارش منتقل میشود. پس اگر به شما توصیه شده که عمل برداشت کیسه صفرا انجام دهید، نگرانش نباشید. اما باید بدانید که این عمل باید توسط افراد دارای صلاحیت انجام شود تا عارضههای احتمالی شما را تهدید نکند. اما گاهی با وجود خبره بودن پزشک، فرد عمل کننده در اثر جراحی دچار مشکلاتی میشود.
عوارض برداشتن کیسه صفرا در بانوان چیست؟
به عوارض پایین میتوان به عنوان عوارض این عمل جراحی در خانم ها اشاره نمود.
- اسهال
- عدم تحمل غذای چرب
- نفخ
- سوزش سر دل
- حالت تهوع و استفراغ
- یرقان(ز
- دوره های متناوب درد شکمی
بر اساس یک مطالعه علمی روی ۷۵۰ بیمار، عوارض حین عمل (IOC) مانند خونریزی از شریان کیستیک، پورت و رباط های کبد در مردان (۲۵%) بیشتر از زنان (۷%) است. همچنین عوارض بعد از عمل (POC) مانند خونریزی از حفره شکمی، نشت صفرا از طریق درن، عفونت زخم جراحی، فتق برش در محل پورت، آبسه داخل شکمی ناشی از جرم باقیمانده در حفره شکمی و هماتوم دیواره شکم اطراف پورت در مردان (۱۸%) بیشتر از زنان (۵%) است. بر اساس این مطالعه، عوارض حین عمل و بعد از عمل در بیماران با سن بالاتر، جنس مذکر، با افزایش تعداد گلبول های سفید خون و CRP و در موارد کوله سیستیت حاد که توسط پاتوهیستولوژی تایید شده، شایع تر است.
از سوی دیگر، مطالعاتی درباره عوارض برداشتن کیسه صفرا در بانوان از جمله احتمال ابتلا به سرطان انجام شده است. نتایج حاصل از این مطالعات علمی نشان می دهند که خطر ابتلا به سرطان به هیچ عنوان افزایش نمی یابد. همچنین ارتباطی بین خطر ابتلا به سرطان های سینه و رحم نیز بعد از برداشتن کیسه صفرا در خانم ها نشان داده نشده است . عوارض برداشتن کیسه صفرا در خانم ها طی مطالعه جامعی به روی ۳۲۵ هزار خانم در طول ۱۱ سال نیز بررسی شده است. در این مطالعه، طی ۱۱ سال بعد از برداشتن کیسه صفرا، هیچ ارتباط سرطانی در بدن یافت نشد.
عوارض برداشتن کیسه صفرا در شرایط خاص
به یاد داشته باشید که مشکلات زیر ممکن است بعد از برداشتن کیسه صفرا در شرایط نادر اتفاق بیفتد.
و با توجه به آنکه امروزه لاپاراسکوپی کیسه صفرا بصورت پیشرفته توسط فلوشیپ خای فوق تخصصی جراحی لاپاراسکوپی انجام می شود چندان جای نگرانی وجود ندارد. البته عوارض لاپاراسکوپی بصورت نادر ممکن است مانند هر عمل جراحی دیگری رخ دهد.
۱.آسیب مجاری صفراوی
این امکان وجود دارد که شما به عنوان فرد عمل کننده، دچار آسیب مجاری صفراوی در حین عمل شوید. اگر این مشکل برای شما پیش آمد، باید پزشک جراح شما را به مراکزفوق تخصصی جراحی کبد ارجاع دهد.
۲.ریختن صفرا در داخل شکم و آسیب به سایر اعضای بدن
گاهی این احتمال وجود دارد که کلیپسی که در هنگام جراحی زده شده باز شود و صفرا به داخل شکم بریزد. در این حالت شما علاوه بر جراح به احتمال زیاد به یک رادیولوژیست نیز نیاز پیدا خواهید کرد تا اقدامات لازم (مثل قرار دادن درن) را برای شما انجام دهد.
۳.زردی و یا یرقان
گاهی سنگهای صفرا که از قبل در کیسه صفرا وجود داشتند به جلو حرکت میکنند و در مجاری اصلی گیر میکنند. این مشکل در نهایت زدی را برای فردی که عمل کرده به بار میآورد.
۴.خونریزیهای در حین عمل جراحی
همان طور که گفتیم، کیسه صفرا نزدیک به کبد است. کبد به دلیل کارکردی که در بدن دارد، عضو پرخونی در بدن است. در حین عمل به دلیل نزدیکی این عضو به کیسه صفرا خونریزیهای شدیدی ممکن است اتفاق بیافتد که جراحان خبره مثل فلوشیپهای فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته میتوانند آن را مدیریت کنند.
۵.عفونت
عفونت بعد از هر عملی امکان دارد که اتفاق بیافتد. اگر شما حس کردید که دچار عفونت در این ناحیه شدید، حتما باید علائم را به پزشک خود اطلاع دهید. چرا که شاید نیاز باشد تا زخمها دوباره باز شوند. البته گاهی هم عفونت آن قدر کم است که با آنتیبیوتیک میتوان راحت آن را کنترل کرد.
۶.تهوع
تهوع هم از عوارض برداشتن کیسه صفرا است. اگر شما تا یک روز بعد از عمل تهوع داشتید، یک امر کاملا عادیست. اما چرا؟ چون مواد مربوط به بیهوشی معمولا تهوع زا هستند. اما اگر این تهوع طولانیتر شد، ممکن است که روده وارد قسمتهای جراحی شده باشد و معضلاتی را بسازد. در این حالت هم اگر فردا با جراح خود در ارتباط باشد، میتواند مشکل را حل کند.
به غیر عارضههای فوق گاهی افراد ممکن مشکلات کوچکتری مثل سردرد و یا سرگیجه را نیز بعد عمل تجربه کنند که آن هم دلایل خاص خودش را دارد.
۷-لاغری بعد از عمل کیسه صفرا
لاغری بعد از عمل کیسه صفرا با اینکه باور شایعی است اما لزوما قرار نیست رخ دهد. در اکثر این موارد این لاغری ها ارتباطی به عمل کیسه صفرا نداشته و ندارد.
احتمال بروز عوارض بعد از برداشتن کیسه صفرا در خانم ها در چه زمانی بیشتر است؟
بعد از جراحی کیسه صفرا دیر یا زود سرگیجه فرد عمل کننده را درگیر میکند. البته گرفتن سرگیجه حتمی نیست، اما تعداد افرادی که سرگیجه میگیرند بسیار زیاد است. اما چرا این اتفاق میافتد؟ یکی از مهمترین عواملی که این سرگیجه را منجر میشود، خود فرآیند جراحی است که امکان دارد تأثیراتی بر سیستم تعادلی و عصبی بدن داشته باشد. علاوه بر این، جراحی کیسه صفرا ممکن است منجر به تغییراتی در سطح هورمون، فشار خون و تعادل الکترولیتی شود که این عوامل میتوانند علت سرگیجه و عدم تعادل را دیر یا زود رقم بزنند.
عوامل دیگر نیز میتواند در سرگیجه گرفتن افراد پس از این عمل اثر گذار باشند. برای مثال تأثیرات داروهای مصرفی پس از عمل، خونریزی داخلی، استفراغ و تهوع ناشی از جراحی و حتی پریشانی روانی عواملی هستند که به سرگیجه پس از عمل برداشتن کیسه صفرا دامن میزنند.
آیا از عوارض برداشتن کیسه صفرا مرگ هم هست؟
متاسفانه پاسخ فوق مثبت است. اما این احتمال بسیار بسیار بهید و نادر است. یعنی علاوه بر معضلاتی که ما در تیترهای قبل گفتیم، در شرایط وخیم بیمار حتی ممکن است، مرگ را نیز ببینید. یکی از اصلیترین عللها، وجود عفونت جدی است که امکان دارد در اطراف کیسه صفرا، ناحیه جراحی یا مجاری صفراوی ایجاد شود.
عفونت جدی که با برداشتن کیسه صفرا رخ میدهد، امکان دارد در نهایت به عفونت خون منجر شود که وضعیتی بسیار خطرناک است. این وضعیت باعث اختلال در عملکرد اعضای حیاتی بدن میشود و متاسفانه در آخر مرگ را برای فرد عمل کننده میرساند.
علاوه بر مورد فوق، خونریزی خیلی زیاد پس از جراحی برداشتن کیسه صفرا ممکن است باعث کمبود عرضه خون به اعضای بدن گردد که این مورد هم در نهایت به مرگ فرد منجر میشود. باید به یاد داشت که بیشتر این عوامل مرگبار در صورت عدم تشخیص و درمان سریع ایجاد میشوند و به شدت نادر هستند.
بنابراین با توضیحات فوق میشود متوجه شد که اهمیت اجرای عمل برداشتن کیسه صفرا توسط تیم پزشکی ماهر با رعایت اصول بهداشتی بسیار مهم است تا سلامت بیمار تضمین شود.
چنانچه در شهر تهران زندگی میکنید میتوانید مقاله بهترین جراح لاپاراسکوپی کیسه صفرا در تهران را بخوانید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
سخن آخر
به پایان مقاله رسیدیم، ما در این مقاله سعی کردیم که شما را با عوارض برداشتن کیسه صفرا آشنا کنیم. البته همان طور که بارها هم اشاره کردیم، این نبود کیسه صفرا نیست که معضل ایجاد میکند بلکه عوارضی است که فرد عمل کننده ممکن است با عمل برایش پیش بیاید.
شما هم میتوانید در فرم پایین صفحه نظرات و تجربیاتتون رو بنویسید.
https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/cholecystectomy
سلام شوهرم ۳هفته عمل لاپارسکوپی جواب نداد عین عمل،عمل باز کردن.الان هفته سوم هست وقتی میره دستشویی خونریزی مقعدی داره بدونه درد و شفاف دلیلش چی میتونه باشه
سلام این ربطی به عملشون نداره باید بررسی بشه هموروئید یا شقاق نداشته باشن. به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید.
سلان آقای دکتر من بعد یک هفته عمل کیسه صفرا وقتی که به پهلو میخوام بخوابم انگار کبدم جابجا میشه خیلی میترسم میشه راهنمایی کنی ممنون میشم
سلام کبذ جابجا بخ اون معنا نمیشه و شما نمیتونید حسش کنید.
با عذرخواهی و اعتذار از حضورتان
دیابت نوع ۲
با سلام و عرض ادب
جناب آقای دکتر یگانه از مطالبتان استفاده کردیم، عالی بود ، انشاالله همیشه سلامت باشید
من دیابت نوع دارم و تا چند روز دیگر به دلیل وجود ۵ عدد سنگ با ابعاد حداکثر ۱۲ میلی قراره که توسط یکی از اساتید تبریز جراحی بشم ، لطفا در مورد اثرات سنگ کیسه صفرا در مورد افراد دیابتی هم توضیحاتی ارائه بفرمایید ، چنانچه سنگ در افراد دیابتی از کیسه خارج و مجرای صفراوی را مسدود کند چه اتفاقی رخ میدهد
بینهایت سپاسگزارم
سلام اگر رخ دهد باید با اندوسکوپی از دهان خارج شود.
سلام مجدد. مدت دو ماه است که عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا انجام دادم بعد از عمل به مرور عضلات بدنم چار سوزش و سوزن سوزن میشوند.و رنگ چهره ام تغییر کرده. در ضمن بعد از عمل لاغر هم شدهام. آیا این مشکلات مربوط به عمل کیسه صفراست؟ برای درمان چه راهکاری پیشنهاد میدهید؟
سلام خیر هیچ ارتباطی به عمل شما ندارد. از متخصص مغز و اعصاب(نورولوژیست) کمک بگیرید.
متشکرم
سلام.
لطفاً بفرمایید تا چند وقت بعد از عمل برداشتن کیسه صفرا باید در مصرف نوع و حجم غذا رعایت کرد.
و به صورت مادام العمر باید از مصرف چه غذا هایی اجتناب کرد؟
سلام فقط تا ۲ ماه غذتی کم چرب کتر دیگری نیاز نیست.
سلام دکتر وقتتون بخیر من ۲۸سالمه و حدود ۱ سال پیش عمل کیسه صفرا انجام دادم قبلش وزنم نرمال بود ولی با اینکه حدود ۱ سال میگذره هنوز وزنم به قبل برنگشته و کمی عصبی هم شدم ایا نیاز هست که مدت زمان بیشتری سپری بشه تا این مشکلات هم رفع بشه؟ چون با تحقیقات متوجه شدم که به دلیل نداشتن کیسه صفرا وارد خون میشه و باعث عصبی شدن و…میشه.
سلام خیر این مورد ارتباطی به کیسه صفرا ندارد. منابع معتبر علمی را بخوانید.
سلام وقت بخیر من حدود ۷ماه هست که کیسه صفرا برداشتم فقط دوماه اول چربی زیاد نخوردم ولی بعد هیچ گونه پرهیز غذایی ندارم چربی هم زیاد میخورم ممکن مشکلی برای کبدم پیش بیاد ممنون
سلام بله مشکلی نیست.
سلام و عرض ادب
مادر من سه ما هست که عمل کیسه ی صفرا و همچنین انتهای معده انسداد داشته و جابه جا کرده. الان بعد از سه ما هنوز استفراغ داره و بیشتر صفرا بالا میاره…
خواستم بدونم علتش چیه
سلام نباید اینگونه باشد به جراحتون مراجعه کنید حتماً براتون بررسی میکنن.
سلام خدمت آقای دکتر من یک ماه است که عمل کردم و کاملا کیسه صفرا م برداشتم آیا میتوانم رجیم بگیرم و لاغر بشم برام مشکلی پیش نمیاد راهنمای کنید
سلام تا یک ماه دیگر صبر کنید.
سلام و عرض ادب من عمل کیسه صفرا انجام دادم تقریباً این یک هفته والان در حال حاضر درد دارم و جای عمل کیسه صفرا هنوز بخیه شده و ورم کرده و کمی کبودی داره و احتباس ادراری دارم الان من مودم چکار کنم که ایا خطری برایم هست که ورم کرده… ممنون میشم راهنمایی کنید آقای دکتر
سلام احتمالا خونریزی محل عمل هست. ممکنه کاری نخواد ممکنه نیاز به تخلیه خون باشه. حتماً به جراحتون مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر منم ۲هفته هس عمل کیسه صفرا داشتم ولی جای بخیه ها سنگ میشه چرا
سلام ممکنه مراحل بهبودی باشه که ممکن است کمی سفت شدگی باشد. باز هم بهتر است با جراحتون برای ویزیت و معاینه هماهنگ بشید.
سلام دکتر من ۲ ماه که عمل کیسه صفرا انجام دادم قبا از عمل سونوگرافی که انجام شد گرید کبد من ۱ رو ۲ بود الان بعد از ۲ ماه گرید کبد من ۲ رو ۳ هست ایا امکان داره در عرض ۲ ماه ۱ گرید به کبد من اظافه شده باشه یا امکان داره بخاطر خارج کردن کیسه صفرا باشه .
یا امکان داره سونوگرافی دقیق انجام نشده ؟ چون سونوگرافی بعد از عمل ناشتا نبودم ؟
سلام خیر این مورد به تحرک و نوع تغذیه و افزایش یا کاهش وزن شما ارتباط دارد و ارتباطی به عمل خارج سازی کیسه صفرای شما ندارد.
سلام و تشکر از شما برای کسی که کوله سیستکتومی شده و کیسه صفرا نداره ایا شما مصرف دارویی را پیشنهاد میکنید؟
سلام نیازی به مصرف هرچ دارویی برای این مورد نیست.
سلام من سه ماه هست کیسه صفراموبرداشتم الان هرچی میخورم معدم خعلی نفغ میکنه
سلام آیا در دو ماه گذشته رعایت غذای کم پرب را کرده اید؟
سلام وقت بخیر …من دوماهه که عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا انجام دادم سه هفته بعد از عمل استراحت کردم و بعدش به سرکاربرگشتم کارم پشت میز هست اما متاسفانه از وقتی سرکار اومدم جای کیسه صفرا و زیر قفسه سینه ام دچار سوزش شده وقتی میشینم خیلی اذیتم ولی زمان راه رفتن و خوابیدن خیر…سونو هم شکمی و لگنی انجام دادم که جراحم گفت همه چیز خوبه فقط متاسفانه کبد چرب گرید ۱ شدم که هیچ وقت نداشتم…الان به خاطر این سوزش خیلی نگرانم معایته از لحاظ فتق هم انجام دادن و گفتن فعلا موردی نیست…اما دکتر جان این سوزش برش جراحی زیر قفسه سینه از چیه؟
سلام کبد چربتون به عملتون ارتباطی ندارهو ممکنه جای برش ها باشه اگر بهتر نیستید میتونید از فلوشیپ های درد کمک بگیرید تا براتون تزریق انجام بدن.
سلام عمل باز کیسه صفرا انجام دادم
۴۰روزمیشه یکم زخم بود جای عمل کندمش عفونت دراومد
یعنی کبدم عفونت کرده
سلام به کبدتون ربطی نداره و زیر جلدی یا جلدی هست.
سلام مادر من عمل کیسه صفرا انجام داده ۴۰روزی میشه جای بخیه ها زخم بود یکم کندش ازش عفونت در اومد آیا کبدش عفونت کرده
وچند روزی بودم درد شکم داشت
بالاتر از ناف مال اونه
سلام این عفونت محل برش است و به داخل و کبد ارتباطی ندارد.
سلام من حدود ده سال کیسه صفرا رو گرفتم.دقیقا الان ده ساله که مشکل سوزش ادرار دارم.پیش چندین پزشک زنان وهمچنین متخصصان گوارش وادرار میرم.وانواع داروها رو بهم میدن.هیچ تاثیری نداره.وهر پنج شش ماه هم عفونت ادرار میگیرم.چاره دردم رو میدونید؟
سلام این مورد هیچ ارتباطی به عمل کیسه صفرا ندارد به یک اورولوژیست مراجعه بفرمایید.
سلام
من چهار سال کیسه صفرا برداشتم واز دارو گیاهی سیاه دانه وچیا مصرف می کنم واز روغن زیتون وروغن افتابگردان گیاهی در غذا مصرف می کنم مصرف روزانه از مواد گیاهی خوب وممنون
میشم راهنمایی کنید از چه چیز های در غذا استفاده کنم که چربی زیادی وارد بدن نکنیم که کبد چرب نشه
سلام شما میتونید تغذیه عادی داشته باشید.
سلام خسته نباشید من ۱ ماه عمل کیسه صفرا انجام دادم هنوز نمیتونم به شکم بخوابم درد دارم و تو سونوگرافی که ۱۰ روز بعد عمل دادم زده مایه سوما بغل کبد وجود داره که قبل عمل نداشتم همچین چیزی ایا خطرناکه؟
سلام بستگی داره باید بررسی بشه چرا وجود داره حتما با جراحتون مطرح کنید.
سلام من حدود ۱۰سال پیش کیسه صفرا رو برداشتم ومشکلاتی که در این مدت پیدا کردم ضعیف شدن چشم ها م ودیر خوب شدن جای زخم ها با وجود اینکه نه دیابت دارم ونه هیچ بیماری دیگری ودراین مدت تحقیق کردم ومتوجه شدم که بدن ما به علت نداشتن کیسه صفرا در جذب ویتامینهای محلول در چربی مثل A ,E ,K ضعیف میشه ومشکلاتی که من پیدا کردم بخاطر اونه .فقط نمیدونم آیا میشه این ویتامینها رو تزریق کرد آیا جذب بهتر میشه یا نه؟ اگه راهنماییم کنید ممنون میشم.
سلام به نظر میرسه باید تحقیقات بیشتری بکنید. و ممنون میشیم اگر موضوعی رو بیان میکنید با ذکر مبع علمی باشه درسته صفرا برای جذب چربی ها کمک کنندست ولی اینکه کسی اگر کیسه صفرلشو دربیاره دیگه ویتامین های محلول در چربی خوب جذب نمیشن نظر شخصی شما هست. بعد از ۲ ماه بدن صفرای کافی تولید میکنه و تمام ویتامین های محلول در چربی کامل جذب میشه نه نیاز به تزریق هست نه هیچ کار دیگری و نه حتی دریافت مکمل اگر تغذیه صحیح و کامل باشه.
من بعد از برداشتن کیسه صفرا ، اولش احساس خیلی خوبی داشتم ، سرحالتر شده بودم و ورمی که همیشه تو بدنم بود از بین رفته بود ولی الان بعد از یکسال بشدت بدنم درد میکنه و ماهیچه ها و مفصل دست و پام همیشه انگار تحت یک ورزش سنگین بودن دردناکه ، ایا برداشتن کیسه صفرا در کمبود ویتامینهای ضروری بدن تاثیر داره ، چون من بعد از عمل احساس می کنم همیشه بدن درد دارم و متوجه شدم ویتامین دی بدنم پایینه و الان میگن شاید منیزیم هم در بدنم پایین هست که ماهیچه هام انقدر درد می کنه ، این درد مثل دردی هست که موقع انفولانزا شما تجربه می کنید، میشه لطفن راهنماییم کنید ،
سلام این موارد ارتباطی به برداشتن کیسه صفرای شما نداره.
باسلام وعرض ادب،من مورخه بیست وسوم تیر عمل لاپاراسکوپی جهت برداشتن کیسه صفراانجام دادم مانندقبل ازعمل بازم بدنم بخصوص ازناحیه دستان وپاها وپشتم صعیف وبیطاقت است آیادلیل همان عمل است وممکنه چقدطول بکشه لطفاراهنماییم کنید باتشکر
سلام ما در خدمتتان نبودیم ولی ارتباطی هم به عمل کیسه صفرا ندارد این مورد. ممکن است دچار بیماری ویروسی شده باشید.
سلام من حدود سه هفته پیش عمل لاپاراسکوپی و برداشتن کیسه صفرا به دلیل سنگ کیسه صفرا و مسدود شدن مسیر داشتم و الان دوباره احساس می کنم که رنگ من زرد شده باید چکار کنم و نشانه چیست ؟
سلام باید سریعتر به پزشک داخلی گوارش یا جراحتون مراجعه کنید حتما.
ایا عمل کسی که سرطان سینه دار عمل کیسه صفزا براش خطرناک هست یانه
سلام لازم باشه خیر.
سلام وقتتون بخیر
من تقریبا ۹ماه پیش عمل لاپاراسکوپی صفرا انجام دادم،۱۰مهر
بعد از عمل ب مدت ۴۰روز درن پایین داخل شکم بود و نکشیدن،گفتن ک نشتی داره،بعدازانجام سی تی اسکن و ام ار ای پزشک متخصص گوارش توصیه کردن درن رو بکشم،بعداز سه ماه از عمل یکی از جای بخیه بالایی ورم کرد و چرک خرج شد،از اون موقع بعد ۹ماه جای درن پایین ورم کرد و چرک میده
خواستم ببینم آیا طبیعی هست یا اینکه ترشح صفرا دارم و دوباره پیگیری کنم
ممنونم
سلام خیر حتما باید مراجعه کنید و بررسی و درمان بشه.
سلام مطلبتون بسیارناامید کننده بود راجع به سرطانها.من واقعا این موضوع را نمی دانستم که ممکن بعداربرداشتن کیسه صفرا دچار سرطان بشیم
سلام و عرض ادب متن اصلاح شد این یک اشتباه نگارشی بوده و هیچ ارتباطی با سرطان وجود ندارد.