عمل بای پس معده

جراحی چاقی برای ایجاد یک میانبر در دستگاه گوارش و ایجاد مقدار تنظیم شده ای کاهش جذب مواد غذایی

عمل بای‌پس معده نوعی از روش‌های جراحی چاقی و متابولیک است که بصورت لاپاراسکوپی(بسته) انجام می شود.هدف اصلی این عمل های ایجاد یک میانبر در دستگاه گوارش است تا مواد غذایی کل مسیر گوارشی را طی نکند و جذب آن کمتر شود. این عمل ها روش های درمانی استاندارد و تایید شده ای در دنیا محسوب می شوند که هم موجب درمان چاقی شدید و کاهش وزن شده و هم بیماری های همراه آن مانند دیابت نوع 2، فشارخون، کبد چرب و سایر بیماری ها را بهبود می بخشند.

مشاوره رایگان و رزرو نوبت
فوق تخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته

پزشک حاذق

فوق تخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته

حضور تیم مجرب پرستاری و بی‌هوشی در حین عمل

کادر مجرب

حضور تیم مجرب پرستاری و بی‌هوشی در حین عمل

اتاق عمل تجهیز شده در برترین بیمارستان‌‌های تهران

جراحی در بهترین بیمارستان ها

اتاق عمل تجهیز شده در برترین بیمارستان‌‌های تهران

دستورالعمل، دارو و معاینه دقیق تا 6 ماه پس از جراحی

مراقبت‌های پس از عمل

دستورالعمل، پیگیری و پایش دقیق تا 12 ماه پس از جراحی

جراحی بای پس معده چیست؟

عمل بای پس معده (Gastric Bypass Surgery) به عنوان سریع ترین و قوی ترین روش کاهش وزن در جهان شناخته می شود و نتایج آن به شرط پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل، بدون بازگشت است. اساس این جراحی ایجاد یک میانبر در دستگاه گوارش و کوتاه کردن مسیر عبور غذا است. این جراحی شامل کوچک کردن حجم معده به حدود 15 تا 30 سی سی و اتصال مستقیم معده جدید به قسمت دورتری از روده کوچک است.

بعد از انجام بای پس، غذای بلعیده شده مستقیما به روده کوچک رفته و عملا قسمت اعظمی از معده و قسمت ابتدایی روده کوچک دور زده می شود. عمل بای پس تنها زمانی که ورزش و رژیم غذایی موثر واقع نشود یا بیمار به دلیل وزن بالای خود دچار مشکلات سلامتی گردد، انجام خواهد شد.

عمل بای پس معده (Gastric Bypass) بر اساس وضعیت سلامت و میزان اضافه وزن بیمار با استفاده از تکنیک های مختلفی انجام می شود. این جراحی به روش های کلاسیک، مینی بای پس، ساسی بای پس و ساسج بای پس انجام می گردد.

در بای پس کلاسیک با استفاده از متدهای استاندارد دو پیوند یا اتصال ایجاد می شود، یک پیوند روده به معده و پیوندی دیگر بین دو قسمت روده. این در حالی است که تکنیک بای پس مینی به عنوان بای پس تک آناستوموزی(تک پیوندی) انجام می شود و شامل یک پیوند میان روده و معده است. ساسی بای پس یا اسلیو ساسی، ترکیبی از دو روش بای پس و اسلیو معده است که اغلب بهبود دیابت نوع دو را به همراه دارد.

در تکنیک ساسج بای پس نیز ابتدا اسلیو و در نهایت بای پس با اتصال روده به معده اسلیو شده انجام می شود. انتخاب تکنیک مناسب از میان ۴ تکنیک معرفی شده برای درمان بیمار بر عهده فلوشیپ فوق تخصصی جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته است.

در ادامه به تکنیک های مختلف برای انجام این جراحی اشاره ای خواهیم داشت.

عمل بای پس کلاسیک

بای پس کلاسیک

اطلاعات بیشتر

در بای پس کلاسیک ابتدا معده به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم می‌گردد ولی معده از داخل بدن خارج نخواهد شد. قسمت کوچک تر تقریباً ۱۰ درصد از معده را شامل شده و وظیفه دریافت غذا را به عهده دارد. در مرحله دوم جراحی بر روی روده انجام می‌ شود قسمت پایین تری از روده کوچک انتخاب شده و آن را به معده متصل می‌کند. پیوند دیگری هم بین روده و روده ایجاد می شود.

عمل مینی بای پس

مینی بای پس

اطلاعات بیشتر

در مینی بای پس برخلاف بای پس کلاسیک، معده و روده کوچک رو با یه آناستوموز (پیوند) به هم متصل می‌کنند و به آن بای پس تک آناستوموزی هم می‌گویند. بخش بزرگی از معده از مسیر غذا خارج می شود و با کم شدن حجم معده فرد حجم کم‌تری غذا می‌خورد، همچنین غذا بصورت میانبر وارد روده می‌شود در نتیجه عوارض کمتری هم دارد.

عمل بای پس معده به روش ساسج بای پس

ساسج بای پس

اطلاعات بیشتر

ساسج نوعی از ترکیب عمل اسلیو و بای پس است که مزایای هر دو را با هم دارد. جراح ابتدا اسلیو معده را انجام می‌دهد و سپس با روش بایپس معده بخشی از روده را به بخش اسلیو متصل می‌کند. 25 درصد مواد غذایی وارد بخش باقی مانده از عمل اسلیو شده و از آن جا به ترتیب به روده باریک، روده بزرگ و مقعد می روند. اما 75 درصد مواد غذایی کل مسیر را طی نکرده و میانبر می زنند.

ساسی بای پس

ساسی بای پس

اطلاعات بیشتر

روش ساسی همچون ساسج ترکیبی از بای پس و اسلیو معده است. ابتدا معده با اسلیو کوچک می‌شود و بخشی از معده اسلیو شده به قسمت های انتهایی روده باریک متصل می‌گردد. نسبت به ساسیج بای پس مسیر بیشتری از روده باریک بای پس می شود. این تکنیک موجب خواهد شد لاغری و سوء جذب مواد غذایی نسبت به عمل ساسج بای پس بیشتر باشد.

مزایای بای پس معده

عمل بای پس معده نتایج موفقیت آمیزی در طول تاریخ داشته است. حال این پرسش مطرح می شود که مزایای عمل بای پس معده چیست و چرا این جراحی به عنوان یکی از محبوب ترین و موفق ترین جراحی های چاقی در جهان شناخته می شود؟

موارد زیر از جمله مزایای عمل بای پس معده هستند که می توان به آن ها اشاره نمود:

  • کاهش وزن سریع و تقریباً بدون بازگشت
  • رسیدن به وزن ایده آل در طول ۱۸ ماه
  • کاهش میل به شیرینی جات و مواد قندی
  • بهبود بیماری های دیابت نوع دو، فشار خون بالا، آپنه خواب،تخمدان پلی کیستیک و تنبلی تخمدان
  • بهبود خلق و خوی بیمار و افزایش اعتماد به نفس به دنبال درمان افسردگی، بهبود عملکرد جنسی و تعاملات اجتماعی
  • کاهش دوز مصرف داروهای ضد کلسترول و کاهنده فشار خون
  • تنظیم اختلالات هورمونی و بهبود سلامت جنسی در خانم ها و آقایان
  • کوتاه بودن طول دوران نقاهت و بازگشت سریع به زندگی عادی
  • کم درد یا بی درد به دلیل انجام جراحی به روش لاپاراسکوپی
  • ایمن و کم خطر بودن

عمل بای پس معده برای چه کسانی مناسب است؟

BMI، سندرم متابولیک، الزامات روانشناختی و سبک زندگی از مهم ترین معیارها برای بررسی واجد شرایط بودن بیماران هستند.

افراد مناسب برای انجام عمل بای پس معده با ارزیابی دقیق شاخص توده بدنی BMI، سوابق پزشکی، سلامت روانی و غیره انتخاب می شوند. بهترین راه برای آنکه بررسی کنید کاندید انجام جراحی بای پس هستید یا خیر، مراجعه به فلوشیپ فوق تخصصی جراحی های چاقی است. هرچند جراحی بایپس با نتایج فوق العاده چشمگیری در کاهش وزن همراه بوده، اما برای همه بیماران مناسب نیست.

به طور کلی عمل بای پس معده با هدف کمک به کاهش وزن و کاهش خطر بیماری های مرتبط با اضافه وزن که تهدید کننده زندگی بیمار هستند انجام می شود و می‌تواند به افرادی با مشخصات زیر کمک کند:

  • افراد مبتلا به رفلاکس شدید معده
  • افراد مبتلا به ریزه خواری کنترل نشده
  • افرادی که میل زیادی به شیرنی جات دارند
  • افرادی که بعد از اسلیو معده دچار بازگشت وزن شده اند
  • آن هایی که اضافه وزن بالا یا چاقی مرضی با شاخص توده بدنی بالای ۴۰ دارند
  • افرادی که به بیماری های همراه چاقی نظیر مشکلات تنفسی، آپنه خواب، دیابت، فشار خون بالا، درد مفاصل و مشکلات قلبی و عروقی مبتلا هستند
  • افرادی شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۵ دارند افرادی که حداقل در یک تلاش ۶ ماهه از طریق روش های مرسوم لاغری همچون ورزش و رژیم غذایی موفق به کاهش وزن قابل توجهی نشده اند
  • کسانی که بدن آن ها به دلیل ابتلا به بیماری های زمینه ای، تغییرات هورمونی و افزایش سن نسبت به کاهش وزن مقاوم شده است
  • افراد مبتلا به سندرم متابولیک (ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی) که در معرض بیماری های قلبی و سکته هستند

آمادگی پیش از عمل، جراحی و مراقبت‌های پزشکی

عمل جراحی چاقی اگر توسط جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی انجام شود، قطعا نتایج بی نظیری برای شما خواهد داشت. در این هنگام می ‌توان گفت عمل کاملاً ایمن بوده و هیچ گونه خطری برای فرد نخواهد داشت.

1

مشاوره اولیه و آزمایشات پیش از جراحی

اگر معیارهای واجد شرایط بودن برای انجام عمل بای پس معده را دارید، کاندید مناسبی هستید. تشخیص این شما کاندید مناسبی برای انجام عمل بای پس معده هستید بر عهده جراح بوده و بهترین متد جراحی چاقی، توسط پزشک برای شما تعیین می‌شود.

تصمیم گیری نهایی پس از آزمایشات تخصصی انجام می‌شود:

  1. آزمایش خون (بررسی وضعیت آهن بدن و هموگلوبین، قند خون، عملکرد کلیه و کبد)
  2. آندوسکوپی معده (بررسی مشکلات داخلی معده مانند زخم،التهاب یا عفونت)
  3. تست تنفس یا خواب (برای تشخیص آپنه خواب)
  4. ارزیابی قلبی (در صورت وجود بیماری قلبی)
  5. جلسه با متخصص تغذیه
  6. جلسه روان‌شناسی برای ارزیابی آمادگی روانی و تغییر سبک زندگی
2

پرهیز و آمادگی؛ دو هفته پیش از عمل

بیمار باید دو هفته قبل از انجام عمل جراحی، از یک رژیم غذایی سبک و ویژه پیروی کند تا برای انجام این عمل آمادگی کامل داشته باشد. این رژیم یک رژیم سبک است که تمرکز آن بروی مصرف مایعات کافی و پروتئین بیشتر خواهد بود.

مصرف حجم کمی از سوپ و سبزیجات نیز در این رژیم غذایی به بیماران توصیه می شود. این رژیم با هدف کاهش سایز کبد تنظیم شده است. این کار به باز شدن فضای داخلی شکم برای انجام بهتر عمل جراحی کمک می کند.

تبعیت از این رژیم غذایی در روزهای آغازین ممکن است کمی دشوار باشد. اما بدن بعد از گذشت چند روز به این برنامه غذایی عادت کرده و چربی سوزی آغاز می شود. بهتر است برای آمادگی بیشتر از هر گونه استرس و نگرانی دوری کنید. برای این کار بهتر است به اندازه کافی استراحت داشته باشید.

3

روز جراحی و مدت بستری

بیمار در روز جراحی باید ناشتا باشد. بنابراین عدم مصرف مواد غذایی و انواع نوشیدنی برای ۱۲ ساعت قبل از عمل بسیار حائز اهمیت است.

بیمار بعد از انجام عمل جراحی بای پس معده به مدت یک روز در بیمارستان بستری می شود. این کار برای کنترل شرایط جسمانی بیمار بعد از انجام عمل است. بنابر توصیه پزشک فلوشیپ فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی، بیمار باید روز بعد از عمل از تخت خارج شده و کمی پیاده روی داشته باشد.

به منظور کنترل درد از مسکن های ایمن بنابر بر تجویز پزشک استفاده می شود. نوشیدن آب کافی می تواند بدن را از کم آبی و ابتلای به یبوست نجات دهد. توصیه می شود آب به صورت آرام و هر بار به مقدار کم نوشیده شود.

4

ویزیت اولیه، یک هفته بعد از جراحی

توصیه می شود بیماران یک هفته بعد از انجام عمل از انجام فعالیت های سنگین خودداری کرده و برای افزایش سرعت بهبودی به هرچی بیشتر فعال باشند. بهتر است مراجعه منظم به پزشک خود را فراموش نکنید. اولین جلسه ویزیت یک هفته بعد از انجام عمل جراحی و دومین جلسه باید حدود یک ماه بعد از انجام آن باشد. سپس سه ماه بعد برای معاینه نزد پزشک بروید.

در صورتی که نتیجه آزمایشات بیمار راضی کننده باشد، جلسات به هر ۶ ماه یکبار و پس از گذشت یک سال به هر سال یکبار موکول می شود.

این نکته را به خاطر بسپارید که بعد از انجام این عمل همچنان باید از یک رژیم غذایی اصولی پیروی کرده و از ریزه خواری یا پر خوری پرهیز کنید. همچنین مصرف مواد غذایی که به بافت معده را تحریک می کنند،برای مدتی بعد از عمل ممنوع است.

5

مراقبت های بعد از عمل

انجام مراقبت های بعد از عمل گاهی حتی از خود عمل جراحی انجام شده مهم تر است. شاید جالب باشد که بدانید مراقبت های بعد عمل بای پس معده چندان پیچیده نیست ولی برای پیشگیری از عوارض بعد از بای پس معده باید این مراقبت ها بصورت کامل و اصولی انجام شود. دستورالعمل کامل پس از جراحی به شما عزیزان ارائه شده و در صورت بروز عوارض جدی ارتباط مستقیم با پزشک خود را خواهید داشت.

1- پیروی از رژیم غذایی مایعات صاف شده به مدت دو هفته

2- مصرف حداقل 8 تا 10 لیوان مایعات در روز

3- پیاده روی بعد از تمام شدن اثرات بیهوشی

4- مراقبت از جای زخم ها و استحمام روزانه

5- کنترل درد برای چند روز

6- مصرف مکمل ها و ویتامین ها برای دریافت مقادیر کافی ویتامین B12، آهن و کلسیم

7- خودداری از انجام فعالیت های سنگین

8- پرهیز از پرخوری و ریزه خواری

9- پرهیز از مصرف مواد غذایی ممنوعه

10- مراجعات منظم برای پیگیری های درمانی

راهنمای جامع بیماران برای عمل بای پس معده

دانلود رایگان

در گذشته برای انجام جراحی چاقی شکاف بزرگی بر روی شکم ایجاد می کردند و جراحی به صورت کاملا تهاجمی انجام می‌ گردید. این نوع جراحی خطرات بسیار زیادی را برای بیمار به‌ همراه داشت. اما امروزه با استفاده از روش‌ های لاپاراسکوپی دیگر نیاز به باز کردن کامل شکم نیست و جراحی با استفاده از چند سوراخ کوچک انجام می ‌شود. همچنین نیاز به مراقبت های خاصی ندارد و دوره نقاهت آن بسیار کوتاه می باشد. در این بخش مراحل تصمیم گیری تا جراحی و مراقبت‌های پس از عمل را برای شما تشریح می‌کنیم.

روند کاهش وزن پس از عمل بای پس معده

تاثیر عمل بای پس معده بر روند کاهش وزن یک مسیر دو ساله است. در طول این دوران، بیمار به طور میانگین بیش از 90 درصد از وزن اولیه خود را از دست خواهد داد. این کاهش وزن اگر با مراقبت های بعد از عمل همراه باشد، بدون بازگشت خواهد بود.

کاهش مسیر عبور غذا تا مرحله دفع، نتیجه تغییراتی است که به روی دستگاه گوارش بیمار انجام می شود. این تغییرات منجر به کاهش حجم معده و مدت زمان ماندگاری مواد غذایی در بدن و در نتیجه کاهش میزان کالری ورودی به بدن می شوند.

همچنین در میزان تولید هورمون ها و متابولیسم و عملکرد روده نیز تغییراتی ایجاد می شود. این تغییرات نیز بر میزان جذب کامل کالری مواد غذایی و ترشح اسید معده و هورمون گرسنگی تاثیر می گذارند. مجموعه تغییرات ایجاد شده در دستگاه گوارش بیمار، کاهش وزن و درمان بیماری های همراه چاقی را به دنبال خواهد داشت.

1

دو هفته اول؛ 4 تا 8 کیلوگرم

کاهش وزن سریع و عمدتاً ناشی از واکنش های متابولیک فعال شده در بدن خواهد بود. معمولاً 4 تا 8 کیلوگرم کاهش وزن در همان دو هفته ابتدایی مشاهده می‌شود.

2

یک ماه؛ 12 تا 15 کیلوگرم

تا یک ماه پس از بای پس معده بیمار همچنان به رژیم غذایی مایع یا نیمه‌جامد پایبند است و در نتیجه روند کاهش وزن همچنان سریع است. متوسط کاهش وزن در این بازه 12 تا 15 کیلوگرم خواهد بود.

3

سه ماه؛ 35 تا40 درصد از وزن اضافی

با گذشت نزدیک به 3 ماه از جراحی لاغری کاهش وزن قابل توجه‌تر و مشهودتر است و معمولاً افراد 20 تا 30 درصد از وزن اضافی خود را از دست می‌دهند. در این مرحله بیمار به رژیم غذایی جامد سبک و فعالیت بدنی منظم وارد می‌شود. در این زمان افراد حدود 20 تا 23 کیلوگرم بعد از عمل وزن کم کرده اند.

4

شش ماه؛ 50 تا 60 درصد از وزن اضافی

با گذشت 6 ماه کاهش وزن تا 50 تا 60 درصد از وزن اضافی امکان‌پذیر است. بیشتر بیماران تغییرات مثبتی در وضعیت سلامتی (مانند بهبود دیابت و فشار خون) تجربه می‌کنند و کاهش وزن در این مرحله پایدارتر و البته کمی کندتر می‌شود. معمولاً افراد چیزی حدود 25 تا 30 کیلوگرم تا ماه شش وزن کم می کنند.

5

نه ماه؛ کاهش 70 درصد از وزن اضافی

روند کاهش وزن همچنان ادامه دارد، اما کندتر از ماه‌های اولیه است، بیمار معمولاً 60 تا 70 درصد از وزن اضافی خود را از دست داده است. بعد از 9 ماه تغییرات در ظاهر و سطح انرژی بسیار مشهود است. میتوان انتظار کاهش وزن حدود 28 تا 35 کیلوگرم را تا ماه 9 داشت.

6

یک سال؛ تا 80 درصد از وزن اضافی

کاهش وزن بعد از یک سال به نقطه ثبات نزدیک می‌شود. به طور متوسط، افراد 70 تا 80 درصد از وزن اضافی خود را کاهش می‌دهند. تمرکز اصلی بیمار بر تثبیت وزن، تغییر سبک زندگی و حفظ عادات سالم است. بصورت میانگین افراد تا سال اول حدود 40 کیلوگرم وزن از دست خواهند داد.

در نظر داشته باشید که روند کاهش وزن در افراد متفاوت است و از همان دو هفته اول آغاز شده و به طور معمول بعد از یک سال، کاهش وزن معمولاً متوقف تثبیت می‌شود. برای موفقیت در درازمدت، پایبندی به رژیم غذایی، مکمل‌ها، و فعالیت بدنی ضروری است.

هزینه عمل بای پس معده

هزینه عمل جراحی بای پس معده در سال ۱۴۰۳ بین 100 الی 110 میلیون تومان است.

شرح هزینه قیمت حدودی
وسایل مورد نیاز در

عمل از جمله استپلر(منگنه)

45 میلیون تومان
هتلینگ و  بیمارستانی 25-35 میلیون تومان
دستمزد تیم های جراحی

و کمک جراحان

10-15 میلیون تومان
مجموع هزینه 100 تا 110 میلیون تومان

در صورتی که شاخص توده بدنی بیمار بالاتر از ۴۰ باشد می تواند از خدمات بیمه‌های تکمیلی برای انجام این عمل استفاده کنند. بیمار در صورت دریافت تأییدیه بیمه قبل از انجام عمل، می‌تواند با ارائه فاکتور تسویه حساب با بیمارستان به سازمان های بیمه‌ای، بخشی از هزینه ها را دریافت کند.

نظر بیماران بعد از عمل بای پس معده

تجربه کسانی که عمل بای‌پس معده انجام داده اند برای سایرین می‌توان بسیار مفید باشد. استفاده از تجربیات عزیزان می‌تواند برای شما برای تصمیم گیری بهتر بسیار راهگشا باشد.

جالب است بدانید که بیشتر مراجعین ما به واسطه تجربه مثبت و موفق بیماران قبلی و نتایج موفق حاصل از جراحی لاغری با کمترین میزان عوارض ما را انتخاب کرده اند.

کاهش 45 کیلو در 8 ماه
کاهش 45 کیلو در 8 ماه نمایش ویدیو

با ساسج بای پس طی 8 ماه با 45 کیلو کاهش وزن را تجربه کردم. از 120 کیلو به 75 کیلو رسیدم و تغییر سایز زیادی را تجربه کردم ولی خوشبختانه با رعایت ورزش‌های پیشنهادی دکتر و رعایت رژیم غذایی مناسب هیچ گونه شل شدگی و افتادگی پوست را تجربه نکردم.

11 ماه بعد از مینی بای پس
11 ماه بعد از مینی بای پس نمایش ویدیو

تجربه مثبت خواهرم از جراحی توسط دکتر امامی موجب شد تا به فکر کاهش وزن و جراحی لاغری بیافتم. به دلیل وزن بالا امکان راه رفتن نداشتم و حتی در مواردی گریه می‌کردم، در طول 11 ماه از 125 کیلوگرم به 73 کیلو رسیدم و خیلی راحت‌تر راه می‌روم. فشار خون و دیابت من از بین رفته است.

تجربه بای پس امگا بعد از 9 ماه
تجربه بای پس امگا بعد از 9 ماه نمایش ویدیو

در طول 9 ماه از 120 کیلو به کمتر از 80 کیلو رسیدم. فعالیت‌های روزانه و پیاده روی برای من دشوار شده بود ولی حالا روزانه بیش از 1 ساعت پیاده‌روی می‌کنم و وضعیت جسمانی من بسیار بهبود داشته است. از نظر روابط اجتماعی هم تاثیر مثبت زیادی را تجربه می‌کنم.

معایب بای پس معده، به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعات علمی، عمل بایپس معده برای همه افراد مناسب نیست. به طور مثال، افرادی که BMI پایینی دارند کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نیستند. این افراد اغلب به راحتی از طریق ورزش و رژیم غذایی می توانند وزن خود را کنترل کنند. همچنین افرادی که به پرخوری عصبی، مشکلات سلامتی، بیماری های کنترل نشده و مشکلات روانی حل نشده مبتلا هستند نیز معیارهای لازم برای انجام این عمل را ندارند.

کاهش وزن بعد از این عمل در طول دو سال رخ می دهد. بنابراین جراحی بایپس برای افرادی که به دنبال یک راه حل سریع یا موقت برای لاغری هستند مناسب نخواهد بود. افردی که زمینه کم خونی داشته یا یائسه شده و مستعد پولی استخوان هستند نباید بای پس معده بشوند.

عمل بای پس معده در کنار مزایایی که دارد ممکن است از نظر برخی معایبی هم داشته باشد که عبارتند از:

  • تغییر در ترتیب دستگاه گوارش
  • سندرم دامپینگ که به علت ورود ناگهانی مواد غذایی از معده جدید به روده بوده و با تهوع، استفراغ، اسهال و ناراحتی در معده همراه است.
  • سوزش سر دل به دلیل رفلاکس صفرا به داخل مری

نشتی معده، عفونت و خونریزی از محل بخیه ها، انسداد روده، فتق، ایجاد سنگ کیسه صفرا و ایجاد لخته خون و آمبولی نیز از جمله عوارضی هستند که احتمال بروز آن ها وجود دارد.

پشیمانی بعد از عمل بای پس معده!

پشیمانی بعد از عمل بای پس معده، گاه می تواند دلیلی بازدارنده برای بیماران جهت انجام جراحی های چاقی باشد. اما این موضوع چقدر صحت دارد و چه کسانی ممکن است بعد از انجام این عمل، دچار پشیمانی شوند؟ برای دریافت اطلاعات و تصمیم گیری بهتر ویدیوی زیر را مشاهده کنید.

بای پس معده بهتر است یا اسلیو معده؟

معمولاً به افراد حجیم خوار اسلیو معده پیشنهاد می‌شود و به افراد ریزه‌خوار و شیرینی خوار بای پس معده، ولی تصمیم گیری نهایی بهتر است تحت نظارت و مشاوره پزشک فوق تخصص انجام شود. برای توضیحات بیشتر ویدیوی زیر را تماشا کنید.

دکتر فربد امامی یگانه: فوق تخصص جراحی چاقی

دکتر فربد امامی یگانه

فـوق تـخـصـص جـراحـی هـای چــاقـــی و لاپاراسکوپی پیشرفته

دکتر امامی یگانه فلوشیپ فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی در تهران هستند. ایشان کارنامه هزاران هزار عمل جراحی موفق را در کارنامه کاری خود ثبت کرده اند. از ویژگی های متمایز تیم دکتر امامی رضایت بالای مراجعین به علت انجام جراحی های موفق و پیگیری های مدارم و اختصاصی بیماران است.

  • از عضای رسمی فدراسـیون بـین الـمـلــلـی جراحان چاقی و متابولیک (IFSO)
  • عضو رسـمـی انـجـمـن جراحان چـاقی و مـتابولیک هـای آمـریـکـا (ASMBS)
  • عضو پزشکان و جراحان کشور امارات متحده عربی (DHA)
  • عضو رسمی انجمن جراحان درون بین ایران.
  • عضو‌ انجمن جراحان ایران.
معرفی دکتر امامی
پرسش و پاسخ کاربران

سوالات متداول

1

آیا عمل بای پس معده فقط برای کاهش وزن است؟

هدف اصلی از انجام عمل بای پس معده، کنترل وزن و لاغری است. هرچند این جراحی می تواند منجر به درمان یا کنترل بیماری های زمینه‌ای نیز شود.

این جراحی برای افراد مبتلا به رفلاکس شدید معده و ریزه خواری کنترل نشده مناسب است.

بیماری هایی نظیر آپنه خواب، دیابت نوع دو، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و عروقی و غیره نیز بعد از این جراحی بهبود می یابند. درمان مشکلات هورمونی و اختلالات باروری نیز از دیگر مزیت های انجام بای پس معده هستند.

2

بعد از عمل اسلیو معده چند روز باید استراحت کرد؟

اغلب بیماران بعد از انجام جراحی بای پس، نیاز به یک الی دو روز بستری در بیمارستان دارند.

پس از پایدار شدن شرایط، بیمار مرخص شده و مابقی مراقبت های بعد از بای پس معده را در منزل انجام خواهد داد . این دوران حدود ۴ هفته به طول می انجامد ولی بیمار بلافاصله بعد از ترخیص به زندگی عادی خود بر می گردد.

3

بعد از جراحی لاغری چه محدودیت‌هایی در زندگی روزمره داریم؟

بیماران بعد از عمل بای پس معده، حداقل بین 3 الی 4 روز نیاز به مرخصی از محل کار خود دارند.

همچنین لازم است تا سه هفته بعد از جراحی از رانندگی خودداری نمایند.

انجام کارهای سنگین مانند بلند کردن اجسام، جارو برقی کشیدن و غیره حداقل تا 2 ماه ممنوع است. هرچند در فعالیت های فیزیکی بیمار محدودیت هایی وجود دارد، اما باید از بی تحرکی نیز خودداری شود.

بی تحرکی طولانی مدت می تواند خطر ایجاد لخته و عارضه آمبولی را در این افراد افزایش دهد.

4

چند وقت بعد از عمل بای پس معده، کاهش وزن شروع می شود؟

کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده درست از هفته اول وحتی روز اول بعد از عمل آغاز می شود.

بیمار در طول ۳ ماه تقریبا 35 تا 40 درصد از وزن خود را از دست خواهد داد. روند کاهش وزن در سه ماهه دوم کمی کند شده و پیش بینی می شود بعد از پایان ۶ ماه بیماران حدودا 50 تا 60 درصد از اضافه وزن خود را از دست بدهند.

بعد از گذشت ۱۲ ماه بیماران تقریبا به وزن ایده آل نزدیک شده و بیش از 80 درصد از اضافه وزن خود را از دست داده اند.

پایان ۱۸ ماه را می توان پایان سفر کاهش وزن بعد از این جراحی دانست. هرچند می توان انتظار داشت کاهش وزن با سرعت کمتری در ۶ ماه آینده نیز ادامه داشته باشد.

5

بعد از عمل بای پس چه مقدار کاهش وزن داریم؟

میزان کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده در هر بیمار متفاوت است. هرچند به نظر می رسد اغلب بیماران در طول ۱۸ ماه قادر به کاهش بیش از 90 درصد از وزن خود هستند. روند کاهش وزن در بیماران بسته به تکنیک جراحی، میزان اضافه وزن اولیه، وزن ایده آل، بیماری های همراه و میزان پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل متفاوت است. به طور کلی سرعت کاهش وزن در این جراحی بیشتر از اسلیو معده بوده و بیماران اغلب ۵ درصد بیشتر وزن کم می کنند.

6

بعد از عمل بای پس معده احتمال برگشت وزن وجود دارد؟

کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده به شرط پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل، بدون بازگشت است. میانگین کاهش وزن در طول ۱۸ ماه حدود 90 درصد بوده و برخی از بیماران ممکن است دیرتر به این هدف دست یابند. این جراحی، سبک زندگی، فعالیت های ورزشی و عادات غذایی بیمار را تغییر داده و به او زندگی دوباره ای می بخشد.

در صورتیکه بیماران روند ریز خواری یا خوردن وعده‌های غذایی حجیم را از سر بگیرند منجر به افزایش دوباره وزن خواهد شد.

7

بعد از عمل بای پس معده، محدودیت غذایی برای بیمار وجود دارد؟

بعد از عمل بای پس معده، مصرف نوشیدنی های الکلی حداقل تا ۶ ماه ممنوع است.

همچنین برای جلوگیری از کم آبی بدن بیمار باید مایعات کافی (حداقل ۸ فنجان در طول روز) مصرف کند. مایعات نباید ۳۰ دقیقه قبل و بعد از غذا مصرف شوند. مصرف غذاهای جامد با بافت سخت و غذاهای سرخ شده نیز تا 1.5 ماه ممنوع است. رژیم غذایی بیمار با توجه به وضعیت بهبودی و میزان سازگاری بدن با تغییرات ایجاد شده، به مرور تغییر می کند.

بعد از عمل، تنها مصرف غذاهای سرشار از پروتئین، بدون چربی و کم قند مجاز است. در هفته اول بعد از عمل، تنها نوشیدن مایعات شفاف و صاف شده مجاز است.

در هفته سوم رژیم پوره خواری نیز اضافه شده و بعد از چند هفته بیمار می تواند غذاهای نرم را نیز مصرف کند. تعداد وعده های غذایی باید زیاد (۳ تا ۶ وعده) و حجم وعده ها کم (۴ تا ۶ قاشق غذاخوری) باشد.

8

آیا بعد از جراحی بای پس بدن دچار کمبود ویتامین می شود؟

این پرسشی است که بسیاری از بیماران پس از مراجعه به پزشک متخصص با آن مواجه می شوند. لازم به ذکر است که طی این عمل جراحی مسیر عبور غذا میانبر زده می شود. در نتیجه مواد غذایی به مسیری دورتر در روده ها انتقال داده شده و تنها بخشی از معده و روده از مسیر عبور غذا حذف می شود.

بهتر است بدانید که در این روش، بدن مواد غذایی مورد نیاز خود را به میزان کافی جذب می کند. در نتیجه بدن بیمار بعد از انجام این جراحی با کمبود ویتامین روبرو نخواهد شد. تکنیک صحیح عمل جراحی موجب خواهد شد معایبی مانند کنبود ویتامین برای فرد رخ ندهد.

درخواست مشاوره
حداکثر طی 48 ساعت آتی با شما تماس خواهیم گرفت
به بالا بروید