دکتر فربد امامی یگانه » چاقی » سریع ترین درمان پرخوری عصبی که می تواند شما را نجات دهد
درمان پرخوری عصبی

سریع ترین درمان پرخوری عصبی که می تواند شما را نجات دهد

پرخوری عصبی و نحوه درمان آن برای اکثر افرادی که از این معضل رنج می برد همواره یک سوال مهم بوده و هست.

درمان پرخوری عصبی با روش های روان درمانی، دارویی، آموزش تغذیه و در نهایت انجام جراحی های چاقی امکان پذیر است.

پرخوری عصبی یک بیماری است که میتواند موجب چاقی شده و نیاز به تشخیص و درمان به موقع دارد.

در این نوشته از سایت دکتر فربد امامی یگانه قرار است درمان این معضل بصورت کامل بررسی شود.

توصیه میکنیم تا انتهای این متن همراه ما باشید.

مطالب این سایت توسط DMCA پایش و از کپی رایت محافظت می شود.

بهترین درمان پرخوری عصبی چیست؟

درمان پرخوری عصبی ممکن است کمی دشوار و زمانبر باشد. افرادی که به این اختلال دچار شده اند ممکن است به چند روش درمانی به طور همزمان نیاز داشته باشند.

ترکیب روان درمانی با داروهای ضد افسردگی ممکن است موثرترین روش برای غلبه بر این اختلال باشد. هرچند روش های درمانی دیگری نیز وجود دارد که بسته به شرایط بیمار به کار گرفته می شوند.

در این مقاله از مجموعه مقالات علمی دکتر فربد امامی یگانه به روش های درمانی مختلف برای برطرف کردن اختلال پرخوری عصبی اشاره ای خواهیم داشت.

پرخوری عصبی چیست

اختلال پرخوری عصبی را بشناسیم

قبل از معرفی روش های درمان پرخوری عصبی بهتر است با این اختلال کمی بیشتر آشنا شوید.

پرخوری عصبی یک اختلال جدی و تهدید کننده در زندگی است. این اختلال با وسواس در خوردن و کاهش وزن همراه است. افراد مبتلا به اختلال پرخوری عصبی اغلب دارای وزن طبیعی هستند.

این بیماران پرخوری را به همراه پاکسازی انجام می دهند تا از شر کالری اضافی خلاص شوند.

آن ها از روش هایی چون تنقیه، القای استفراغ، رژیم فستینگ طولانی، ورزش سنگین، مصرف ملین ها و روش های ناسالم دیگر اقدام به حذف کالری های اضافی در بدن می کنند.

این اختلال می تواند به سلامت جسمی و روحی بیمار آسیب برساند. افراد مبتلا به این اختلال علائم فیزیکی، رفتاری و عاطفی متفاوتی دارند.

این بیماری ممکن است بر اثر عوامل ژنتیکی و رفتارهای آموخته شده به وجود آید. آموزش و آگاهی از علائم این اختلال می تواند از بروز آن جلوگیری کند.

درمان

درمان پرخوری عصبی شامل یک رویکرد تیمی است.

این درمان همکاری بیمار، خانواده، ارائه دهنده مراقبت های اولیه، متخصص سلامت روان و متخصص تغذیه را می طلبد. اولین قدم در درمان این اختلال عصبی، مراجعه به پزشک است.

روش های درمانی به سن بیمار وابسته بوده و درمان بزرگسالان کمی متفاوت از درمان افراد زیر ۱۸ سال است.

درمان سریع پر خوری عصبی

درمان پرخوری عصبی در بزرگسالان

به عنوان اولین قدم در درمان پرخوری عصبی در بزرگسالان ملاقات با یک درمانگر، خواندن کتاب یا برنامه های آنلاین و شرکت در گروه های پشتیبانی پیشنهاد می شود. متخصص سلامت روان بیمار بر اساس شواهد بهترین روش درمانی را برای رفع پرخوری عصبی به کار می گیرد.

روان درمانی

اگر این روش های درمانی بعد از ۴ هفته به بیمار کمک نکنند، روش های روان درمانی پیشنهاد می شوند. برای درمان پرخوری عصبی می توان از روش های روان درمانی استفاده کرد. انواع روان درمانی که برای کنترل و بهبود اختلال پرخوری عصبی به کار گرفته می شوند عبارتند از:

  • درمان شناختی – رفتاری متمرکز بر اختلال خوردن (CBT)
  • روان درمانی بین فردی
  • درمان Maudsley مبتنی بر خانواده (برای مبتلایان زیر ۱۸ سال)
  • رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)
  • مدیریت استرس
  • کنترل بحران

درمان شناختی-رفتاری (CBT) حداکثر ۲۰ جلسه در طول ۲۰ هفته برگزار می شود. در طی این جلسات بیمار درباره احساسات و افکاری که می توانند در اختلال خوردن او نقش داشته باشند و تصوراتش درباره وزن و شکل بدن خود صحبت می کند. روان درمانگر به بیمار کمک می کند تا عادات غذایی منظمی ایجاد کند و به آن ها پایبند باشد.

همچنین راهکارهایی برای مدیریت احساسات در موقعیت های دشوار به بیماران آموزش داده می شود. در نهایت بیماران یاد می گیرند بعد از درمان چگونه از عود کردن مجدد این بیماری جلوگیری کنند. روان درمانی بین فردی نیز، به مشکلات بیمار در روابط نزدیکش می پردازد و مهارت های ارتباطی و حل مسئله او را بهبود می بخشد.

دارو درمانی

دارو های ضد افسردگی در صورت استفاده همزمان با روان درمانی ممکن است به درمان پرخوری عصبی و کاهش علائم آن کمک کنند. برخی از افراد مبتلا به این اختلال عصبی ممکن است با مصرف داروهای ضد افسردگی کاملاً درمان شوند. این داروها برای کاهش اضطراب، بهبود خلق و خو و کنترل فردی استفاده می شوند، اما بر کنترل پرخوری نیز موثر هستند. داروهای ضد افسردگی نباید به عنوان تنها درمان پرخوری عصبی به کار گرفته شوند.

اما یک داروی ضد افسردگی مانند فلوکستین در ترکیب با درمان های دیگر در مدیریت اضطراب اجتماعی، افسردگی و وسواس اجباری (OCD) موثر خواهد بود.

فلوکستین تنها داروی ضد افسردگی است که به طور خاص توسط سازمان غذا و دارو برای درمان بولیمیا یا پرخوری عصبی تایید شده است.

مراجعه به متخصص تغذیه

متخصصان تغذیه می توانند یک برنامه غذایی طراحی کنند که در درمان پرخوری عصبی مفید واقع شود

این برنامه غذایی به بیماران در دستیابی به عادات غذایی سالم و جلوگیری از گرسنگی و داشتن یک تغذیه خوب کمک می کند. در غلبه بر این بیماری، مواردی چون خوردن منظم و محدود نکردن مصرف غذا باید مورد توجه قرار گیرند.

جراحی های چاقی و متابولیک می توانند بصورت موثری پرخوری را درمان کنند

انجام جراحی های چاقی

مراجعه به متخصص تغذیه برای بازگرداندن عادات غذایی سالم در درمان پرخوری عصبی بسیار مهم است، اما در بسیاری از موارد رعایت رژیم غذایی و رعایت عادات غذایی سالم کمک کننده نیستند.

در این موارد لازم است بیمار به فوق تخصص جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته ارجاع داده شود. بیماران از لحاظ سلامت روان و ابتلا به بیماری های زمینه ای مورد بررسی قرار می گیرند.

تمامی بیماران مبتلا به پرخوری که شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰ دارند کاندید مناسبی برای انجام جراحی های چاقی از جمله اسلیو معده و بای پس معده هستند.

بهترین روش جراحی برای درمان پرخوری عصبی با توجه به شرایط و وضعیت سلامت روحی و جسمانی بیمار توسط جراح انتخاب می شود. جراحی های چاقی نقش مهمی در برطرف کردن این بیماری دارند.

این جراحی ها بر مبنای کاهش حجم معده، کوتاه کردن مسیر گوارش غذا و کاهش کالری مصرفی انجام می شوند.

کنترل اشتها و سرکوب حس گرسنگی از مهم ترین نتایج انجام این جراحی ها هستند که منجر به درمان پرخوری می شوند. انجام جراحی های چاقی برای درمان پرخوری در بیماران زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود.

اما اینکه برخی می گویند با عمل جراحی چاقی و کنترل پرخوری فرد دچار افسردگی بعد از اسلیو معده خواهد شد اصلا صحیح نیست.

بستری در بیمارستان

هرچه بیماران مبتلا به پرخوری عصبی زودتر از این مشکل خلاص شوند، شانس بهبودی آن ها بیشتر خواهد بود.

درمان این اختلال نیاز به بستری ندارد و در منزل قابل انجام است، اما در صورتی که این بیماری در مراحل پیشرفته قرار گیرد، ممکن است نیاز به بستری بیمار در بیمارستان باشد. در این موارد ممکن است بیمار مبتلا به پرخوری عصبی، در بیمارستان بستری شود:

  • کاهش وزن بسیار زیاد
  • در خطر بودن زندگی بیمار
  • حاد بودن شرایط بیمار
  • نداشتن حمایت کافی خانوادگی برای افراد زیر ۱۸ سال
  • خطر خودکشی و آسیب رساندن به خود  

در این موارد وزن و وضعیت جسمانی و روانی بیمار در بیمارستان کنترل شده و پس از پایداری شرایط و درمان به خانه باز خواهد گشت.  

درمان پرخوری عصبی در کودکان و نوجوانان

درمان پرخوری عصبی Maudsley مبتنی بر خانواده برای افراد زیر ۱۸ سال به کار گرفته می شود. این درمان به والدین برای مداخله صحیح جهت جلوگیری از رفتارهای غذایی ناسالم کودکان و نوجوان کمک می کند.

همچنین به نوجوانان برای به دست آوردن کنترل مجدد بر غذا خوردن نیز کمک خواهد کرد. این روش درمانی مقابله با مشکلاتی که می تواند بر رشد نوجوانان موثر باشد را به خانواده ها آموزش می دهد. 

اگر روش خانواده درمانی مناسب نباشد، ممکن است روش CBT پیشنهاد شود، که مشابه CBT ارائه شده به بزرگسالان خواهد بود. درمان شناختی – رفتاری متمرکز بر اختلال خوردن (CBT)، شامل گفتگو درمانی و مشاوره روانشناختی است. در این روش، در مورد پرخوری عصبی و مسائل مرتبط با آن با یک متخصص سلامت روان صحبت می شود. شواهد نشان می دهد که این نوع روان درمانی به بهبود علائم این اختلال بسیار کمک می کند.

روان درمانی به شما کمک می کند تا الگوهای غذایی و باورها و رفتارهای ناسالم و منفی را شناسایی کرده و آنها را با باورهای سالم و مثبت جایگزین کنید.

داروهای ضد افسردگی به ندرت برای کودکان یا نوجوانان زیر ۱۸ سال تجویز می شوند.

سخن پایانی

اگرچه اکثر افراد بعد از درمان پرخوری عصبی بهبود می یابند، اما برخی متوجه می شوند که علائم به طور کامل از بین نرفته است. دوره های پرخوری ممکن است در طول سال‌ها، بسته به شرایط زندگی بیمار مانند زمان های پر استرس، عود کند.

اگر مجدداً در چرخه پرخوری عصبی قرار گرفته اید، لازم است جلسات پیگیری را از سر گیرید.

بهتر است قبل از آنکه این اختلال مجدداً از کنترل خارج شود آن را درمان کنید. مدیریت استرس و ایجاد روابط سالم می تواند در مقابله با این اختلال موثر باشد.

در همین متن گفته شد جراحی چاقی می تواند موجب درمان پرخوری شود و اینکه فرد بعد از جراحی چاقی مثلا افسردگی بعد از بای پس معده یا اسلیو خواهد شد منطقی به نظر نمی رسد.

بری اطلاع از بهترین کلینیک لاغری در شمال تهران این نوشته را بخوانید.

چنانچه سوالی دارید در فرم پایین این متن بنویسید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم

۵/۵ - (۱ امتیاز)

2 در مورد “سریع ترین درمان پرخوری عصبی که می تواند شما را نجات دهد”

  1. اقای دکتر من دو سال پیش اسلیو کردم
    ولی به شدت ریزه خوارم و مخصوصا عاشق شیرینی هستم در حالی که قبل عمل خیلی خیلی کم شیرینی میخوردم فقط مناسبت های مهم ایا درمانی هست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید