کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده منافاتی با یکدیگر ندارند، اما کم کاری تیروئید اگر درمان نشده باشد، می تواند مشکلاتی را در بیهوشی به وجود آورد.
البته به در صورتیکه کنترل شده نباشد.
آیا با کم کاری تیروئید می توان عمل اسلیو معده انجام داد؟
آیا عمل اسلیو معده موجب بهبود کمکاری تیروئید خواهد شد؟
قرار است در این متن به این سوالات و بسیاری سوالات دیگر پاسخ دهیم.
آنچه در ابتدا درباره کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده باید بدانیم:
این مقاله از مجموعه مقالات علمی سایت پزشکی دکتر فربد امامی یگانه به پرسش های رایج درباره کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده پاسخ می دهد.
از شکایات مکرر بیماران و شایع ترین علائم کم کاری تیروئید می توان به افزایش وزن و مشکل در کاهش وزن اشاره نمود.
در نتیجه، اکثر بیماران به دنبال گزینههایی هستند که در نهایت میتوانند به آنها در کاهش وزن و درمان تیروئید کمک کنند.
در این مقاله آنچه باید قبل از جراحی چاقی درباره کم کاری تیروئید بدانید را ارائه خواهیم داد.
ارتباط سابقه کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده
قبل از اینکه به رابطه کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده بپردازیم، بهتر است اهمیت تشخیص کم کاری تیروئید قبل از انجام این جراحی را درک کنید. بیماری چاقی مرضی، اغلب با بسیاری از نگرانی های سلامتی جدی همراه است.
به همین دلیل پزشکان قبل از ایجاد یک برنامه درمانی مشخص، تاریخچه پزشکی بیمار را به طور دقیق بررسی می کنند.
برای بیماران واجد شرایط، جراحی کاهش وزن می تواند یک راه حل عالی برای شروع یک سبک زندگی سالم تر باشد. کم کاری تیروئید چیست و چه تاثیری روی جراحی های چاقی از جمله اسلیو معده دارد؟
هورمون هیپوفیزی تیروئید(TSH) چیست؟
آیا ابتلا همزمان به بیماری کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده می تواند منجر به کاهش وزن شود؟ غده تیروئید در جلوی گردن قرار گرفته و شکلی شبیه به پروانه دارد.
هورمون تیروئید (TSH) نحوه استفاده بدن از انرژی را کنترل می کند و تقریباً بر هر اندامی تأثیر می گذارد. نداشتن هورمون تیروئید کافی، عملکردهای مختلف بدن شما را کند می کند.
عملکرد مناسب تیروئید برای سلامت و تندرستی کلی بدن انسان ضروری است.
این غده هورمون هایی را ترشح می کند که به روش های مختلفی از جمله تنظیم ضربان قلب، تنظیم دمای بدن، تنظیم عملکرد و متابولیسم بدن و غیره بر بدن انسان تأثیر می گذارند.
کم کاری تیروئید Hypothyroidism چیست؟
سطح بهینه هورمون تیروئید (TSH) یا همان هورمون هیپوفیزی به تنظیم چندین عملکرد مهم در بدن از جمله سرعت متابولیسم، رشد مغز، فرآیند گوارش و حفظ استخوان ها کمک می کند.
وقتی صحبت از مشکلات تیروئید می شود، غده تیروئید می تواند بیش فعال (پرکاری تیروئید) یا کم کار (کم کاری تیروئید) باشد.
این بدان معناست که غده تیروئید مقدار غیرطبیعی هورمون تولید می کند که ممکن است منجر به بسیاری از علائم غیر اختصاصی شود.
هنگامی که تولید هورمون تیروئید شما کاهش می یابد، به اصطلاح کم کاری تیروئید (Hypothyroidism) رخ می دهد.
علل کم کاری تیروئید
قبل از آنکه به رابطه بیماری کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده بپردازیم بهتر است علل بروز این اختلال را بررسی کنیم. تصور می شود چاقی یا اضافه وزن یکی از علل ثانویه کمک کننده به بیماری کم کاری تیروئید است.
هرچند چندین علت دیگر نیز برای بروز کم کاری تیروئید وجود دارد، از جمله:
- بیماری هاشیموتو
- التهاب تیروئید
- کم کاری مادرزادی تیروئید
- برداشتن قسمتی از غده تیروئید یا بخشی از آن با جراحی
- پرتودرمانی تیروئید
- اختلالات غده هیپوفیز
- ید زیاد یا ناکافی در رژیم غذایی
علائم کم کاری تیروئید چیست؟
علائم کم کاری تیروئید برای افراد مختلف می تواند متفاوت باشد، اما علائم رایج آن عبارتند از:
- افزایش وزن
- خستگی
- درد مفاصل و عضلات
- عدم تحمل سرما
- کاهش ضربان قلب
- مشکلات مربوط به دوره های قاعدگی یا باروری
- خشکی پوست و مو
- ریزش مو
- افسردگی
- یبوست
اگر هر یک از این علائم هشدار دهنده ذکر شده را تجربه می کنید، توصیه می کنیم با پزشک خود ملاقات کنید. انجام چند آزمایش خون مشکل را به سادگی مشخص می کند.
چگونگی تاثیر غده تیروئید بر وزن بدن
آیا ابتلا همزمان به کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده می تواند کاهش وزن موفقیت آمیزی را به همراه داشته باشد؟ چاقی با ناهنجاری های غدد درون ریز از جمله اختلال عملکرد تیروئید مرتبط است.
اختلال کم کاری تیروئید (Hypothyroidism) فرآیند های بدن شما را تغییر می دهد.
از آنجایی که تیروئید بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد، بسیاری از افرادی که از کم کاری یا پرکاری تیروئید رنج می برند با مشکلات کاهش وزن دست و پنجه نرم می کنند.
این افراد در روند کاهش وزن حتی هنگام ورزش و رژیم غذایی نیز مشکل دارند. افزایش وزن عامل مهمی در اختلال عملکرد تیروئید است.
کم کاری تیروئید یک علت افزایش وزن در خانم ها است.
در واقع کاهش این هورمون، متابولیسم بدن را کند می کند و می تواند باعث افزایش وزن و مشکل در روند کاهش وزن شود.
برای درمان افرادی که از روش های معمول موفق به کاهش وزن نشده اند و واجد شرایط هستند، معمولاً جراحی های کاهش وزن از جمله اسلیو معده پیشنهاد می شود.
درمان کم کاری تیروئید با دارو
اگر اختلال کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده شما همزمان شده است، نگران نشوید. اگر کم کاری تیروئید درمان نشود، می تواند اضافه وزن قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
این در حالی است که با درمان کم کاری تیروئید وزن شروع به کاهش می کند. اختلال کم کاری تیروئید اغلب با دارو درمان می شود.
این داروها جایگزین مقدار هورمونی می شوند که غده تیروئید شما تولید نمی کند. برای بیمارانی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند اغلب قرص لووتیروکسین تجویز می شود.
رعایت رژیم غذایی سالم و متعادل همراه با ورزش منظم نیز برای مدیریت و درمان کم کاری تیروئید توصیه می شود.
آیا جراحی چاقی موجب درمان کم کاری تیروئید می شود؟
گزینه دیگری که می تواند به عنوان بخشی از درمان اختلال کم کاری تیروئید در نظر گرفته شود، جراحی کاهش وزن است. تحقیقات نشان می دهد که جراحی چاقی علاوه بر کمک به اهداف کاهش وزن، مزایای امیدوارکننده دیگری نیز برای افراد مبتلا به اختلال کم کاری تیروئید دارد.
بر اساس مطالعات انجام شده، جراحی چاقی به ویژه اسلیو معده می تواند کم کاری تیروئید را در بیش از ۴۴ درصد از بیماران بهبود بخشد. همچنین این اختلال در ۲۲ درصد از بیماران به طور کامل بهبود یافته است.
بر اساس این مطالعات، جراحی چاقی همراه با جایگزینی هورمونی (مصرف دارو)، می تواند با موفقیت BMI بیمار را کاهش دهد. این مطالعات نشان داده است که پس از جراحی، بیماران بهبود قابل توجهی در سطح TSH خود داشته اند.
بنابر این جراحی های چاقی علاوه بر تأثیر مطلوب بر عملکرد تیروئید، کاهش دوزهای مصرفی داروهای تیروئیدی را نیز به همراه دارد. اغلب بیماران مبتلا به چاقی مرضی پس از جراحی به سطح TSH طبیعی باز می گردند.
جراحی کاهش وزن
آیا بیماری کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده منافاتی با یکدیگر دارند؟ جراحی چاقی، می تواند در روند کاهش وزن و بهبود مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی تاثیرگذار باشد.
عمل جراحی کاهش وزن یک گزینه درمانی به عنوان بخشی از یک برنامه مدیریت کلی برای چاقی در نظر گرفته می شود. جراحی چاقی انواع گوناگونی دارد که طی آن ها تغییراتی در سیستم گوارشی بیمار ایجاد می شود
این تغییرات می تواند شامل کوچکتر کردن معده برای ایجاد احساس سیری زودتر و محدود کردن میزان مواد غذایی مصرفی باشد.
همچنین ممکن است تغییراتی را روی روده ایجاد کند که بر میزان جذب کالری بدن تاثیر می گذارد.
علاوه بر این جراحی کاهش وزن می تواند بر باکتری های روده تأثیر بگذارد، اشتها را کاهش دهد و متابولیسم چربی و مقاومت به انسولین را بهبود بخشد.
جراحی چاقی به کاهش وزن، تنظیم متابولیسم و بهبود فشار خون، سطح گلوکز و کلسترول نیز کمک می کند. تغییرات هورمونی نیز می تواند با جراحی کاهش وزن رخ دهد.
بنابراین این پرسش مطرح می شود که آیا با وجود کم کاری تیروئید می توان جراحی اسلیو معده را انجام داد؟
آیا در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید می توان تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفت؟
کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده منافاتی با یکدیگر ندارند. در واقع بیماری کم کاری تیروئید نمی تواند مانعی برای انجام این جراحی باشد.
شرط لازم این است که TSH بیمار یا همان هورمون هیپوفیزی که نشان دهنده میزان کم کاری غده تیروئید است کمتر از ۶ باشد.
کم کاری تیروئید می تواند موجب خطراتی در بیهوشی شود، اما وقتی TSH تنظیم باشد بیهوشی ایمن است. تنظیم این هورمون به کمک دارو صورت می گیرد.
بیمار صبح روز عمل باید قرص لووتیروکسین را با مقدار کمی آب مصرف کند. بلافاصله بعد از عمل و آغاز تغذیه نیز اولین دارویی که بیمار باید مصرف می کند قرص لووتیروکسین است.
عوارض احتمالی کم کاری تیروئید در جراحی چاقی
در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، یک چرخه تعامل پیچیده بین غده تیروئید، هیپوفیز، غدد فوق کلیوی و پانکراس، انسولین و گلوکاگون وجود خواهد داشت که همگی در بروز چاقی نقش دارند.
این چرخه و دیگر تغییراتی که در طول جراحی چاقی رخ می دهند می توانند بر کل بدن تاثیر بگذارند.
به طور مثال در جراحی بای پس معده به دلیل نوسانات اسیدیته معده، کند شدن حرکات روده، کوچکتر شدن معده و کوتاهتر شدن روده، جذب مواد غذایی مختل می شود.
این مشکل جذب می تواند برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید دردسر ساز شود و روند جذب داروهای تیروئید را با اختلال روبرو کند.
در نتیجه ممکن است بیماران به دوز بالاتری از داروهای تیروئید نیاز داشته باشند یا از فرم مایع داروی لووتیروکسین برای درمان آن ها استفاده شود.
لازم به ذکر است که مشکل جذب در جراحی اسلیو معده وجود ندارد.
یکی دیگر از عوارض بالقوه برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید که تحت عمل جراحی چاقی قرار می گیرند، تأثیر بر هورمون های تیروئید است.
کاهش وزن سریع بعد از جراحی چاقی می تواند سطح هورمون تیروئید را تغییر دهد و وضعیت کم کاری تیروئید را بدتر کند.
بنابراین، نظارت دقیق بر سطح هورمون تیروئید برای جلوگیری از عوارض نامطلوب ضروری است.
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است مدت زمان چالش برانگیزتری را برای کاهش وزن نسبت به افراد سالم داشته باشند.
به طور کلی هرچند جراحی چاقی می تواند به افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک کند تا وزن خود را کاهش دهند، اما یک روش درمانی برای رفع این اختلال هورمونی نیست.
رعایت رژیم غذایی و ورزش پس از جراحی نقش مهمی در حفظ کاهش وزن طولانی مدت این بیماران دارند.
لازم به ذکر است که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به تلاش بیشتری برای رعایت رژیم غذایی توصیه شده پس از جراحی و انجام ورزش برای اطمینان از موفقیت در این مسیر نیاز دارند.
غربالگری تیروئید قبل از جراحی چاقی
بر اساس آنچه بیان شد بیماری کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده با یکدیگر تضادی ندارند.
با این حال، قبل از اقدام به عمل جراحی کاهش وزن، پزشک احتمالاً توصیه می کند که ابتدا به مشکلات تیروئید بیمار رسیدگی شود. بیمار در طول مشاوره اولیه غربالگری خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که هیچ گونه ممنوعیتی برای درمان وجود ندارد.
بنابراین اگر از اختلال تیروئید رنج می برید، جراحی چاقی تاثیر منفی بر سلامت شما نخواهد داشت.
از آنجایی که غده تیروئید مسئول تنظیم هورمون ها است، بیماران مبتلا به مشکلات تیروئید معمولاً نوساناتی در سطح خلق و خو و انرژی خود تجربه می کنند.
مهم است که قبل از اقدام به جراحی چاقی، درک محکمی از این مسائل و تاثیر عاطفی مشکلات تیروئید داشته باشید. بهتر است بدانید که انجام عمل جراحی کاهش وزن رویدادی فوقالعاده حساس است.
در نتیجه باید مطمئن شوید که امکان کنترل و تحمل تغییرات عمده ای که قرار است در سبک زندگی شما رخ دهد را دارید. همچنین لازم است بدانید که در صورت نیاز می توانید از یک متخصص و مشاور کمک بگیرید.
جمع بندی مقاله کاری تیروئید و عمل اسلیو معده
بر اساس آنچه در این مقاله گفته شد همزمانی ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده مانعی برای کاهش وزن نیست.
هرچند چاقی با ناهنجاری های غدد درون ریز از جمله اختلال عملکرد تیروئید ارتباط دارد، اما بیماران مبتلا به اختلال کم کاری تیروئید که تحت عمل جراحی چاقی و جایگزینی هورمونی قرار میگیرند شاهد بهبود BMI و کاهش وزن خود هستند.
با کمک جراحی چاقی، متابولیسم بدن بیمار بهبود یافته، وزن او کاهش می یابد و کیفیت زندگی بالاتری را تجربه خواهد کرد.
اختلال کم کاری تیروئید می تواند منجر به بروز مشکلاتی در حین بیهوشی شود. تنها در صورتی که سطح هورمون تیروئید تنظیم باشد، بیهوشی ایمن خواهد بود.
این کار با تجویز داروی لووتیروکسین ممکن است که در صبح روز عمل نیز باید مصرف شود. تیم جراحی دکتر فربد امامی یگانه در کنار بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید است تا روند جراحی و کاهش وزن خود را با موفقیت طی کنند.
چنانچه سوالی دارید در فرم زیر مقاله بنویسید.
درود وقت بخیر.ایا کپسول اسلیم لاغری برای کم کاری تیروید خوب هست یا نه
سلام باید از پزشک غدد مشاوره بگیرید.