عمل بای پس معده

 عمل بای پس معده چیست؟

فهرست مطالب

عمل بای پس معده (Gastric bypass) به عنوان سریع ترین روش کاهش وزن شناخته می شود و نتایج آن به شرط پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل، بدون بازگشت است. اساس این جراحی ایجاد یک میانبر در دستگاه گوارش و کوتاه کردن مسیر عبور غذا است. این جراحی شامل کوچک کردن حجم معده به حدود ۲۵۰ سی سی و اتصال مستقیم معده جدید به قسمت دورتری از روده کوچک است. بعد از انجام بای پس، غذای بلعیده شده مستقیما به روده کوچک رفته و عملا قسمت اعظمی از معده و قسمت ابتدایی روده کوچک دور زده می شود.  عمل بای پس تنها زمانی که ورزش و رژیم غذایی موثر واقع نشود یا بیمار به دلیل وزن بالای خود دچار مشکلات سلامتی گردد، انجام خواهد شد. در ادامه به تکنیک های مختلف برای انجام این جراحی اشاره ای خواهیم داشت.

انواع عمل بای پس معده:

عمل بای پس معده بر اساس وضعیت سلامت و میزان اضافه وزن بیمار با استفاده از تکنیک های مختلفی انجام می شود. این جراحی به روش های کلاسیک، مینی بای پس، ساسی بای پس و ساسج بای پس انجام می گردد. در بای پس کلاسیک با استفاده از متدهای استاندارد از چند پیوند یا اتصال، میان روده و معده استفاده می شود. این در حالی است که تکنیک بای پس مینی به عنوان بای پس تک آناستوموزی اجرا می شود و شامل یک پیوند میان روده و معده است. ساسی بای پس یا اسلیو ساسی، ترکیبی از دو روش بای پس و اسلیو معده است که اغلب بهبود دیابت نوع دو را به همراه دارد. در تکنیک ساسج بای پس نیز ابتدا اسلیو و در نهایت بای پس روی دستگاه گوارش بیمار انجام می شود. انتخاب تکنیک مناسب از میان ۴ تکنیک معرفی شده برای درمان بیمار بر عهده فلوشیپ فوق تخصصی جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته است. 

تفاوت جراحی بای پس معده با اسلیو معده چیست؟

جراحی بایپس معده و اسلیو معده از جمله روش های متابولیک هستند که به منظور کاهش وزن روی بیماران مبتلا به چاقی مفرط انجام می شوند. این دو روش تقریباً به صورت مشابه انجام می شوند.

اما از تفاوت های این دو روش می توان به خارج کردن بخشی از کیسه معده در روش اسلیو معده اشاره کرد.این در حالیست که در روش بای پس معده هیچ بخشی از کیسه معده بعد از ایجاد برش، از بدن بیمار خارج نمی شود.

البته در روش های ترکیبی نوین مانند ساسی یا ساسج بای پس این اتفاق می افتد.

عمل بای پس معده برای چه کسانی مناسب است؟

افراد مناسب برای انجام عمل بای پس معده با ارزیابی دقیق شاخص توده بدنی BMI، سوابق پزشکی، سلامت روانی و غیره انتخاب می شوند. بهترین راه برای آنکه بررسی کنید کاندید انجام جراحی بای پس هستید یا خیر، مراجعه به فلوشیپ فوق تخصصی جراحی های چاقی است. هرچند جراحی بایپس با نتایج فوق العاده چشمگیری در کاهش وزن همراه بوده، اما برای همه بیماران مناسب نیست. BMI، سندرم متابولیک، الزامات روانشناختی و سبک زندگی از مهم ترین معیارها برای بررسی واجد شرایط بودن بیماران هستند.

به طور کلی عمل بای پس معده با هدف کمک به کاهش وزن و کاهش خطر بیماری های مرتبط با اضافه وزن که تهدید کننده زندگی بیمار هستند انجام می شود. رفلاکس معده، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، آپنه انسدادی خواب، سکته های قلبی و مغزی، سرطان، ناباروری و دیابت نوع دو از جمله مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی هستند. جراحی بای پس به افراد زیر کمک می کند:

  • افراد مبتلا به رفلاکس شدید معده
  • افراد مبتلا به ریزه خواری کنترل نشده
  • افرادی که بعد از اسلیو معده دچار بازگشت وزن شده اند
  • افرادی که اضافه وزن بالا یا چاقی مرضی با شاخص توده بدنی بالای ۴۰ دارند
  • افرادی که به بیماری های همراه چاقی نظیر مشکلات تنفسی، آپنه خواب، دیابت، فشار خون بالا، درد مفاصل و مشکلات قلبی و عروقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۵ دارند
  • افرادی که حداقل در یک تلاش ۶ ماهه از طریق روش های مرسوم لاغری همچون ورزش و رژیم غذایی موفق به کاهش وزن قابل توجهی نشده اند
  • افرادی که بدن آن ها به دلیل ابتلا به بیماری های زمینه ای، تغییرات هورمونی و افزایش سن نسبت به کاهش وزن مقاوم شده است
  • افراد مبتلا به سندرم متابولیک (ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی) که در معرض بیماری های قلبی و سکته هستند

چه کسانی نباید عمل بای پس معده انجام دهند؟

بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعات علمی، عمل بایپس معده برای همه افراد مناسب نیست. به طور مثال، افرادی که BMI پایینی دارند کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نیستند. این افراد اغلب به راحتی از طریق ورزش و رژیم غذایی می توانند وزن خود را کنترل کنند. همچنین افرادی که به پرخوری عصبی، مشکلات سلامتی، بیماری های کنترل نشده و مشکلات روانی حل نشده مبتلا هستند نیز معیارهای لازم برای انجام این عمل را ندارند. کاهش وزن بعد از این عمل در طول دو سال رخ می دهد. بنابراین جراحی بایپس برای افرادی که به دنبال یک راه حل سریع یا موقت برای لاغری هستند مناسب نخواهد بود. خانم های باردار یا خانم هایی که قصد بارداری دارند نیز نباید تحت این عمل جراحی قرار گیرند. اگر کاندید مناسبی برای انجام این جراحی هستید، لازم است با مزایا و معایب آن آشنا شوید.

عمل بای پس معده، فواید و خطرات احتمالی بعد از عمل

عمل بای پس معده نتایج موفقیت آمیزی در طول تاریخ داشته است. حال این پرسش مطرح می شود که مزایا و معایب عمل بای پس چیه و چرا این جراحی به عنوان یکی از محبوب ترین و موفق ترین جراحی های لاغری در جهان شناخته می شود؟

مزایا

موارد زیر از جمله مزایای عمل بای پس معده هستند که می توان به آن ها اشاره نمود:

  • کاهش وزن سریع
  • رسیدن به وزن ایده آل در طول ۱۸ ماه
  • کاهش حجم معده
  • بهبود بیماری های دیابت نوع دو، فشار خون بالا، آپنه خواب، آنمی و مرون
  • بهبود خلق و خوی بیمار و افزایش اعتماد به نفس به دنبال درمان افسردگی، بهبود عملکرد جنسی و تعاملات اجتماعی
  • کاهش دوز مصرف داروهای ضد کلسترول و کاهنده فشار خون
  • تنظیم اختلالات هورمونی
  • کوتاه بودن طول دوران نقاهت
  • درد و خونریزی کم به دلیل انجام جراحی به روش لاپاراسکوپی
  • ایمن و کم خطر بودن

معایب

عمل بای پس معده در کنار مزایایی که دارد ممکن است با معایب و عوارضی نیز همراه باشد که عبارتند از:  

  • تغییر دائمی و بدون بازگشت دستگاه گوارش
  • سندرم دامپینگ که با تهوع، استفراغ، اسهال و ناراحتی در معده همراه است
  • سوزش سر دل به دلیل رفلاکس معده

نشتی معده، عفونت و خونریزی از محل بخیه ها، انسداد روده، فتق، ایجاد سنگ کیسه صفرا و ایجاد لخته خون و آمبولی نیز از جمله عوارضی هستند که احتمال بروز آن ها وجود دارد.

بررسی تأثیر عمل بای پس معده بر بدن

تاثیر عمل بای پس معده بر روند کاهش وزن یک مسیر دو ساله است. در طول این دوران، بیمار به طور میانگین بیش از ۶۰ درصد از وزن اولیه خود را از دست خواهد داد. این کاهش وزن اگر با مراقبت های بعد از عمل همراه باشد، بدون بازگشت خواهد بود. کاهش مسیر عبور غذا تا مرحله دفع، نتیجه تغییراتی است که به روی دستگاه گوارش بیمار انجام می شود. این تغییرات منجر به کاهش حجم معده و مدت زمان ماندگاری مواد غذایی در بدن و در نتیجه کاهش میزان کالری ورودی به بدن می شوند. همچنین در میزان تولید هورمون ها و متابولیسم و عملکرد روده نیز تغییراتی ایجاد می شود. این تغییرات نیز بر میزان جذب کامل کالری مواد غذایی و ترشح اسید معده و هورمون گرسنگی تاثیر می گذارند. مجموعه تغییرات ایجاد شده در دستگاه گوارش بیمار، کاهش وزن و درمان بیماری های همراه چاقی را به دنبال خواهد داشت.

مراحل انجام عمل بای پس معده؟

قبل از انجام عمل بای پس معده، بیمار با رعایت توصیه های پزشکی و تبعیت از رژیم غذایی تجویز شده آماده جراحی خواهد شد. با حضور در اتاق عمل، ضربان قلب، سطح اکسیژن خون و نبض بیمار بررسی می شود. جراحی با استفاده از تجهیزات پیشرفته لاپاراسکوپی انجام می گردد. بنابراین برش های کوچکی روی شکم بیمار برای ورود این ابزار ایجاد می شود. بخشی از معده و ابتدای روده کوچک به وسیله این تجهیزات، برش می خورد. سپس معده کوچک شده با ایجاد یک میانبر به قسمت دورتری از روده متصل می شود. قسمت های برش خورده به وسیله منگنه دوخته می شوند تا از بروز هرگونه نشتی جلوگیری گردد. تست نشتی انجام شده و در نهایت جراحی به پایان می رسد. مراحل انجام این جراحی بسته به تکنیک انتخاب شده ممکن است کمی متفاوت باشد.

عمل بای پس معده فقط برای کاهش وزن است و یا جنبه های درمانی دیگر هم دارد؟

هدف اصلی از انجام عمل بای پس معده، کنترل وزن و لاغری است. هرچند به نظر می رسد این جراحی می تواند منجر به درمان یا کنترل بیماری های زمینه ای نیز شود. این جراحی برای افراد مبتلا به رفلاکس شدید معده و ریزه خواری کنترل نشده مناسب است. بیماری هایی نظیر آپنه خواب، دیابت نوع دو، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و عروقی و غیره نیز بعد از این جراحی بهبود می یابند. درمان مشکلات هورمونی و اختلالات باروری نیز از دیگر مزیت های انجام این جراحی هستند.

دوران نقاهت عمل بای پس معده چقدر طول می کشد؟

دوران نقاهت و ریکاوری بعد از عمل بای پس معده در بیمارستان و منزل سپری می شود. اغلب بیماران بعد از انجام جراحی بای پس، نیاز به یک الی دو روز بستری در بیمارستان دارند. پس از پایدار شدن شرایط، بیمار مرخص شده و مابقی دوران نقاهت خود را در خانه سپری خواهد کرد. این دوران حدود ۴ هفته به طول می انجامد و بیمار ملزم به رعایت توصیه های غذایی، ورزشی و دارویی است. این جراحی با محدودیت هایی در فعالیت های فیزیکی و رژیم غذایی همراه است که در ادامه به آن ها اشاره ای خواهیم داشت.

عمل بای پس معده، در انجام فعالیت های بیمار تاثیر می گذارد؟

بیماران بعد از عمل بای پس معده، حداقل بین دو الی چهار هفته نیاز به مرخصی از محل کار خود دارند. همچنین لازم است تا زمان قطع دارو های مسکن (بین ۱ هفته تا یک ماه) از رانندگی خودداری نمایند. انجام کارهای سنگین مانند بلند کردن اجسام، جارو برقی کشیدن و غیره حداقل تا ۳ ماه ممنوع است. هرچند در فعالیت های فیزیکی بیمار محدودیت هایی وجود دارد، اما باید از بی تحرکی نیز خودداری شود. بی تحرکی طولانی مدت می تواند خطر ایجاد لخته را در این بیماران افزایش دهد.

بعد از عمل بای پس چه مقدار کاهش وزن داریم؟

میزان کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده در هر بیمار متفاوت است. هرچند به نظر می رسد اغلب بیماران در طول ۱۸ ماه قادر به کاهش ۷۰ درصد از وزن خود هستند. روند کاهش وزن در بیماران بسته به تکنیک جراحی، میزان اضافه وزن اولیه، وزن ایده آل، بیماری های همراه و میزان پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل متفاوت است. به طور کلی سرعت کاهش وزن در این جراحی بیشتر از اسلیو معده بوده و بیماران اغلب ۵ درصد بیشتر وزن کم می کنند.

چند وقت بعد از عمل بای پس معده، کاهش وزن شروع می شود؟

کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده درست از هفته اول آغاز می شود. بیمار در طول ۳ ماه تقریبا ۲۵ تا ۳۵ درصد از وزن خود را از دست خواهد داد. روند کاهش وزن در سه ماهه دوم کمی کند شده و پیش بینی می شود بعد از پایان ۶ ماه بیماران حدودا ۴۵ درصد از وزن خود را از دست بدهند. بعد از گذشت ۱۲ ماه بیماران تقریبا به وزن ایده آل نزدیک شده و بیش از ۵۰ درصد از وزن خود را از دست داده اند. پایان ۱۸ ماه را می توان پایان سفر کاهش وزن بعد از این جراحی دانست. هرچند می توان انتظار داشت کاهش وزن با سرعت کمتری در ۶ ماه آینده نیز ادامه داشته باشد.  

بعد از عمل بای پس معده احتمال برگشت وزن وجود دارد؟

کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده به شرط پایبندی بیمار به مراقبت های بعد از عمل، بدون بازگشت است. میانگین کاهش وزن در طول ۱۸ ماه حدود ۷۰ درصد بوده و برخی از بیماران ممکن است دیرتر به این هدف دست یابند. این جراحی، سبک زندگی، فعالیت های ورزشی و عادات غذایی بیمار را تغییر داده و به او زندگی دوباره ای می بخشد.

بعد از عمل بای پس معده، محدودیت غذایی برای بیمار وجود دارد؟

بعد از عمل بای پس معده، مصرف نوشیدنی های الکلی حداقل تا ۶ ماه ممنوع است. همچنین برای جلوگیری از کم آبی بدن بیمار باید مایعات کافی (حداقل ۸ فنجان در طول روز) مصرف کند. مایعات نباید ۳۰ دقیقه قبل و بعد از غذا مصرف شوند. مصرف غذاهای جامد با بافت سخت و غذاهای سرخ شده نیز تا ۳ ماه ممنوع است. رژیم غذایی بیمار با توجه به وضعیت بهبودی و میزان سازگاری بدن با تغییرات ایجاد شده، به مرور تغییر می کند. بعد از عمل، تنها مصرف غذاهای سرشار از پروتئین، بدون چربی و کم قند مجاز است. در هفته اول بعد از عمل، تنها نوشیدن مایعات شفاف و صاف شده مجاز است. در هفته دوم رژیم پوره خواری نیز اضافه شده و بعد از چند هفته بیمار می تواند غذاهای نرم را نیز مصرف کند. تعداد وعده های غذایی باید زیاد (۳ تا ۶ وعده) و حجم وعده ها کم (۴ تا ۶ قاشق غذاخوری) باشد.

قبل از عمل بای پس معده نیاز به مراقبت خاصی وجود دارد؟

انجام ورزش، کاهش کالری مصرفی روزانه، رعایت رژیم پروتئین و مایعات، عدم مصرف نوشیدنی های کافئین دار و قطع مصرف دخانیات از جمله مهم ترین مراقبت های قبل از عمل بای پس معده هستند. وضعیت سلامت جسمانی و روانی بیمار باید قبل از عمل توسط پزشک متخصص بررسی شود. ناشتا بودن، عدم مصرف مواد غذایی و انواع نوشیدنی برای ۱۲ ساعت نیز از دیگر مراقبت های روز عمل هستند.

چه مراقبت هایی بعد از عمل بای پس معده نیاز است؟

از جمله مهم ترین مراقبت های بعد از عمل بای پس معده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پیروی از رژیم غذایی مایعات شفاف حداقل به مدت دو هفته،
  • مصرف حداقل ۶۴ اونس مایعات در روز،
  • پیاده روی بعد از تمام شدن اثرات بیهوشی،
  • مراقبت از جای زخم ها،
  • کنترل درد،
  • مصرف مکمل ها و ویتامین ها برای دریافت مقادیر کافی ویتامین B12، آهن و کلسیم،
  • خودداری از انجام فعالیت های سنگین،
  • پرهیز از پرخوری و ریزه خواری،
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی ممنوعه،
  • مراجعات منظم برای پیگیری های درمانی.

عمل بای پس معده باعث بهبود یا بروز برخی بیماری ها می شود؟

به نظر می رسد عمل بای پس معده می تواند منجر به درمان یا کنترل بیماری های همراه چاقی از جمله آپنه خواب، دیابت نوع دو، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و عروقی و مفصلی شود. مشکلات هورمونی و اختلالات باروری نیز بعد از انجام این جراحی در خانم ها بهبود می یابد. این در حالی است که احتمال بروز برخی از بیماری ها مانند سنگ کیسه صفرا بعد از این جراحی وجود دارد. تغییرات ناگهانی وزن، علت تشکیل این سنگ ها هستند که با تجویز دارو توسط جراح می توان از بروز آن ها جلوگیری کرد.

آیا شما کاندید مناسبی برای عمل بای پس معده هستید؟

اگر معیارهای واجد شرایط بودن برای انجام عمل بای پس معده را دارید، کاندید مناسبی هستید. تشخیص این موضوع بر عهده جراح بوده و بهترین متد جراحی چاقی، توسط پزشک برای شما تعیین می شود. اگر مبتلا به رفلاکس شدید معده، دیابت نوع دو و ریزه خواری کنترل نشده هستید، احتمالا این جراحی برای شما مناسب است. همچنین اگر شکست جراحی اسلیو معده را تجربه کرده اید و دچار اضافه وزن شده اید، کاندید مناسبی برای بایپس خواهید بود. در هر صورت شاخص توده بدنی و بیماری های زمینه ای بهترین معیارها برای انتخاب شما خواهند بود.

بای پس معده بهترین راه برای درمان چاقی مفرط است:

بای پس معده سریع ترین و مطمئن ترین روش برای کاهش وزن در افرادی است که شاخص توده بدنی بالایی دارند و اضافه وزن آن ها در محدوده خطرناک قرار می گیرد.

این افراد علیرغم انجام ورزش روزانه و پیروی از یک رژیم غذایی استاندارد نمی توانند وزن خود را کاهش دهند.

چاقی مفرط کشنده است

آیا بعد از جراحی بای پس بدن دچار کمبود ویتامین می شود؟

این پرسشی است که بسیاری از بیماران پس از مراجعه به پزشک متخصص با آن مواجه می شوند. لازم به ذکر است که طی این عمل جراحی مسیر عبور غذا میانبر زده می شود.

در نتیجه مواد غذایی به مسیری دورتر در روده ها انتقال داده شده و تنها بخشی از معده و روده از مسیر عبور غذا حذف می شود.

بهتر است بدانید که در این روش، بدن مواد غذایی مورد نیاز خود را به میزان کافی جذب می کند. در نتیجه بدن بیمار بعد از انجام این جراحی با کمبود ویتامین روبرو نخواهد شد.

مراقبت های قبل از عمل بای پس معده:

قبل از انجام جراحی بای پس معده باید بیمار تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفته و وضعیت جسمانی و سلامت او به وسیله آزمایش های مختلف بررسی شود. همچنین وضعیت سلامت روحی و روانی بیمار نیز طی یک جلسه مشاوره بررسی می شود.

بیمار در روز جراحی باید ناشتا باشد. بنابراین عدم مصرف مواد غذایی و انواع نوشیدنی برای ۱۲ ساعت قبل از عمل بسیار حائز اهمیت است.

بهتر است برای آمادگی بیشتر از هر گونه استرس و نگرانی دوری کنید. برای این کار بهتر است به اندازه کافی استراحت داشته باشید.

بیمار باید دو هفته قبل از انجام عمل جراحی، از یک رژیم غذایی مخصوص پیروی کند تا برای انجام این عمل آمادگی کامل داشته باشد.

این رژیم سرشار از مایعات بوده و مصرف پروتئین و کربوهیدرات را به شدت محدود می کند. مصرف حجم کمی از سوپ و سبزیجات نیز در این رژیم غذایی به بیماران توصیه می شود.

این رژیم با هدف کاهش سایز کبد تنظیم شده است. این کار به باز شدن فضای داخلی شکم برای انجام بهتر عمل جراحی کمک می کند.

تبعیت از این رژیم غذایی در روزهای آغازین ممکن است کمی دشوار باشد. اما بدن بعد از گذشت چند روز به این برنامه غذایی عادت کرده و چربی سوزی آغاز می شود.

توصیه های مهم بعد از جراحی بایپس معده:

بیمار بعد از انجام عمل جراحی بای پس معده به مدت یک روز در بیمارستان بستری می شود. این کار برای کنترل شرایط جسمانی بیمار بعد از انجام عمل است.

بنابر توصیه پزشک فلوشیپ فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی، بیمار باید روز بعد از عمل از تخت خارج شده و کمی پیاده روی داشته باشد.

به منظور کنترل درد از مسکن های قوی بنا بر تجویز پزشک استفاده می شود. نوشیدن آب کافی می تواند بدن را از کم آبی و ابتلای به یبوست نجات دهد. توصیه می شود آب به صورت آرام و هر بار به مقدار کم نوشیده شود.

همچنین توصیه می شود بیماران یک هفته بعد از انجام عمل از انجام فعالیت های سنگین خودداری کرده و برای افزایش سرعت بهبودی به استراحت در منزل بپردازند.بهتر است مراجعه منظم به پزشک خود را فراموش نکنید.

اولین جلسه ویزیت یک هفته بعد از انجام عمل جراحی و دومین جلسه باید حدود یک ماه بعد از انجام آن باشد. سپس سه ماه بعد برای معاینه نزد پزشک بروید.

در صورتی که نتیجه آزمایشات بیمار راضی کننده باشد، جلسات به هر ۶ ماه یکبار و پس از گذشت یک سال به هر سال یکبار موکول می شود.

این نکته را به خاطر بسپارید که بعد از انجام این عمل همچنان باید از یک رژیم غذایی اصولی پیروی کرده و از ریزه خواری یا پر خوری پرهیز کنید. همچنین مصرف مواد غذایی که به بافت معده آسیب می زند بعد از عمل ممنوع است.

مراقبت های بعد از عمل بای پس معده
مراقبت های بعد از عمل بای پس معده بسیار مهم است

چرا انجام مراقبت های بعد از عمل بای پس معده مهم است؟

بعد از انجام جراهی های چاقی انجام مراقبت های بعد از عمل گاهی حتی از خود عمل جراحی انجام شده مهم تر است.شاید جالب باشد که بدانید مراقبت های بعد عمل بای پس معده چندان پیچیده نیست.

اما انجام بعضی کار های کوچک در نتیجه عمل جراحی تاثیر بسزایی دارد.نکته ای که باید بدانید این است که باید به خوبی بدانید که چه زمانی چه کار هایی باید انجام دهید.

بنابراین باتوجه به اهمیت این مراقبت ها یک متن کامل تهیه کرده ایم که توصیه می کنیم آن را به دقت مطالعه کنید.

احتمال سوزش سر دل بعد از انجام بای پس معده:

از جمله مشکلات موقتی که ممکن است بیماران بعد از انجام عمل جراحی بای پس معده با آن روبرو شوند، سوزش سر دل است.

مهم ترین علت سوزش سر دل، رفلاکس معده است. همان طور که قبلاً اشاره شد این جراحی به منظور درمان رفلاکس معده و سوزش سر دل مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین این مشکل کاملاً گذرا بوده و به زودی رفع خواهد شد.

بهتر است برای کاهش این مشکل، ارتفاع بالش زیر سر خود را به هنگام خواب افزایش دهید. برای این کار می توانید از چند بالش در اطراف خود استفاده کنید.

همچنین با تجویز پزشک می توانید از قرص پنتوپرازول برای کاهش سطح اسید معده استفاده کنید.

علت پشیمانی بعد از عمل بای پس چیست؟

علل مختلفی وجود دارند که میتواندد موجب پشیمانی بعد از عمل بای پس معده شوند.اگر انتخاب نوع عمل صحیح باشد و با تکنیک صحیح انجام شود این احتمال بسیار بسیار نادر است.

اما در نوشته ای مجزا این مورد بصورت کامل بحث و بررسی شده است.بسیار مهم است که فرد عمل جراحی مناسبی برایش انجام شود.

همه افراد کاندید بای پس معده نیستند،همانطور که همه افراد هم کاندید اسلیو معده نیستند.

نگاهی کلی به جراحی بای پس معده:

به طور کلی می توان عمل مینی بای پس و بای پس کلاسیک را یک میانبر دانست که در آن ها کیسه معده از بدن خارج نمی شود و تنها بخش دورتری از روده به آن پیوند زده می شود.

در این روش مواد غذایی از دوازدهه و ابتدای روده کوچک عبور نمی کند. در نتیجه این قسمت، از مسیر عبور غذا خارج شده و به اصطلاح میانبر زده می شود.

این کار با هدف کاهش جذب مواد غذایی و کاهش مدت زمان ماندگاری مواد غذایی تا مرحله دفع در بدن بیمار انجام می شود.

همچنین در روش های نوین یعنی تکنیک های ساسج و ساسی بای پس نیز که ترکیبی از عمل های جراحی اسلیو و بای پس معده هستند، چیزی حدود ۸۰ درصد از معده از بدن بیمار خارج شده و قسمت باقیمانده به بخشی از روده پیوند زده می شود.

چنانچه سوالی دارید در فرم پایین صفحه بپرسید تا آقای دکتر فربد امامی یگانه پاسخگوی شما عزیزان باشند.

مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر:

۴.۳/۵ - (۱۴ امتیاز)
اشتراک گذاری:
برچسب ها:

20 پاسخ

  1. سلام
    سوالی داشتم از خدمتتون من مدت ۱۰ سال هست به سرطان هاچکین مقاوم به درمان مبتلا هستم وبر اثر مصرف داروهای سنگین کرتون وزنم بالا رفته و به هیچ وجه با رژیم نتوانستم وزنم را پایین بیارم وباعث مشکلات متعددی برایم شده ( زانو درد بیخوابی عدم توانای انجام کارهای شخصی و …. )
    البته هر۲۱ روز هم ایمونوترابی هم میشم
    آیا با این اوصاف میتونم عمل بای پس یا اسلیو معده کنم

  2. سلام آقای دکتر من ۲۰ ساله هستم مجردم ۱۳۵ وزن دارم و قدم ۱۷۵ هستش. کاندید عمل بای پس هستم آیا عوارضی در چند سال آینده دارد برای بحث ازدواج و فرزند آوردی؟

    1. سلام و احترام بله شما میتونید کاندید بای پس معده باشید اگر در سال اول تحت نظر تیم تغذیه ما باشید هیچ اختلالی قرار نیست برای ویتامبن ها و بدنتون اتفاق بیفته شما ۱۲ الی ۱۴ ماه نباید باردار بشید ولی بعدش ایمن تر از قبل از عمل میتونید بارداری داشته باشد و ریسک مشکلات بارداری که مرتبط با چاقی هست از بدنتون پاک میشه با عمل جراحی.

  3. سلام اقای من قد۱۵۷ با وزن ۹۰ کیلو هستم ورزش و رژیم غذایی میگیرم اما کاهش وزن خیلی کند انجام و به سرعت چاق میشوم چه نوع عمل معده برای من مناسب هست

    1. با سلام و احترام انتخاب نوع عمل به فاکتور های زیادی ارنباط داره که باید بررسی و جمع بندی بشه و این مورد نیاز به ویزیت دارد. برای ویزیت حضوری یا آنلاین میتونید با ما تماس بگیرید.

  4. سلام خسته نباشید ببخشید من ۱۶۰ قد و ۷۳ کیلو وزن دارم به هیچ رژیم غذایی جواب نمیدم وزن کم نمیکنم بهترین راه برای کاهش وزن بنده چیه؟ ممنون از پاسخگوییتون

  5. با سلام و وقت بخیر
    ببخشید دکتر چه عواملی مانع انجام عمل بای پس میشه؟
    مثلا اگر میکروب معده داشته باشیم و دریچه معده گشاد باشه عمل بای پس انجام نمیشه؟

    1. سلام هیچ کدام از این ها که فرمودید مانع نمیشه مثلا برای میکروب معده ممکن است نیاز به چند هفته دارو باشد و اگر فتق بزرگ باشد ممکن است در انتخاب نوع عمل بای پس نقش داشته باشد.

    1. سلام آقای دکتر
      من یکماه پیش عمل منی بایپاس معده انجام دادم با وجود کوشش نمیتوانم با تغیراتش کنار بیایم یکسال بعد میخواهم دوباره عمل برگشت نموده زندگی نارمل مو بدست بیارم.
      آیا ممکن است بزندگی نارمل و قبلی برگشت 😭

    2. سلام بله این امکان هست ما در خدمتتون نبودیم و خوشحال میشیم بتونیم بهتون کمک کنیم.
      وای اول لازمه بررسی کنیم مشکلتون چی هست با عملی که براتون شده.
      اگر صلاح دیدید با ما تماس بگیرید.

  6. سلام بعد از عمل بای پس میشه پروتئین استفاده کرد و ورزش سنگین انجام داد البته بعد از چند ماه متشکر

    1. سلام اقای دکتر من خانمی با وزن ۱۲۶وقد ۱۷۰دارای بیماری دیابت نوع دو وفشار خون و کبد چرب هستم و حدود هفت سال قبل دو بار تخلیه چربی داشتم متاسفانه جواب نگرفتم ایا من میتونم عمل بای پس انجام بدم ایا همکاری در تبریز دارید که در کار خود خبره باشه؟ ممنون

    2. سلام آقای دکتر من سه سال پیش عمل مینی بای باس معده کردم پیش آقای دکتر عبد الحسینی و ۱۷۴ کیلو بودم و یک سال و نیم وزنم به ۱۱۲ کیلو رسید ولی بعد از مدتی استپ وزن داشتم و الان وزنم به ۱۲۲ رسیدم و خیلی می ترسم دوباره افزایش وزن پیدا کنم ایل می توانم برای دومین بار این عمل را انجام بدم یا نه
      متشکرم اگر جواب بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط